ALERTA SANITÀRIA

McDonalds deixarà de comprar a la planta de l'escàndol de la carn podrida a la Xina

La multinacional, no obstant, seguirà comprant els subministraments a l'empresa Husi, propietària de la fàbrica de la polèmica

Un McDonalds, a Xangai. / ROLEX DELA PENA (EFE)

Un McDonalds, a Xangai.
Les pràctiques de l’empresa càrnia Husi, que distribueix per a cadenes com McDonalds i Pizza Hut, han fet la volta al món.

/

2
Es llegeix en minuts

La multinacional nord-americana de menjar ràpid McDonalds, una de les més afectades per l'escàndol de la Companyia d'Alimentació Husi de Xangai, acusada diumenge a la televisió de vendre productes fets amb carn en mal estat, deixarà de comprar a aquesta fàbrica, però no a Husi.

Així ho ha assegurat aquest divendres la filial xinesa de la companyia mitjançant un comunicat publicat al seu compte oficial de la xarxa social Weibo al país, en què ha anunciat que suspendrà el seu actual contracte amb la planta de Husi de Xangai, i que comprarà els mateixos subministraments a la seva companyia germana Husi de la província de Henan.

Totes dues són filials del grup OSI, un conglomerat de processament alimentari amb seu a Aurora (Illinois, EUA), i amb instal·lacions a Henan controlades per la fàbrica al 100 per cent, que va obrir l'octubre passat, amb 120 empleats i una capacitat de producció de 180.000 tones d'aliments processats.

El president executiu d'OSI, Sheldong Lavin, diu en el mateix comunicat de McDonalds que la seva empresa "s'assegurarà que (el que ha passat a la seva planta de Xangai) no es repeteixi", mentre la cadena d'hamburgueseries ha afegit que està revisant els seus sistemes de control de la qualitat dels seus subministradors a la Xina.

Inacceptable

"El que va passar amb Husi Shangai és completament inacceptable i està terriblement malament", lamenta un altre comunicat al portal d'OSI.

Una desena de multinacionals de franquícies de menjar ràpid com McDonalds, KFC, Pizza Hut, Starbucks, Burger King, Papa Johns, 7-Eleven i la xinesa Dicos, i fins i tot les filials de McDonalds al Japó i a Hong Kong, s'han vist afectades per l'escàndol i han retirat la carn comprada a Husi dels seus punts de venda.

Relacions comercials trencades

La nord-americana Yum! (propietària de KFC i Pizza Hut) ha anunciat en les últimes hores que deixarà de comprar a Husi a la Xina, mentre que la filial hongkonguesa de McDonalds va començar a retirar ahir a la nit diversos productes carnis dels seus punts de venda després de reconèixer que un dels seus subministradors era també Husi.

Les investigacions inicials de les autoritats xangaineses indiquen que l'empresa elaborava de manera sistemàtica la producció i la comercialització de productes carnis caducats, ja que van trobar més de 5.000 caixes de carn en aquest estat emmagatzemada a les seves instal·lacions.

Notícies relacionades

Un reportatge de la televisió xangainesa Dragon TV, amb càmera oculta i periodistes infiltrats, mostrava com el personal de Husi usava conscientment carn de pollastre que feia prop de mig mes que estava caducada i com reprocessava diferents productes fins que aconseguien burlar els controls sanitaris.

El 2012, un cas similar va afectar KFC a Xangai, que va vendre, tenint-ne coneixement, carn de pollastre amb excessius nivells d'antibiòtics durant dos anys.