Tràfic de nens

La casa d'acollida diu que Alfonsa no va parlar mai de donar el nadó

L'exdirectora del centre admet que la dona no va expressar mai aquesta intenció

1
Es llegeix en minuts
J. G. ALBALAT / VÍCTOR VARGAS LLAMAS
BARCELONA

Alfonsa Reinoso, la dona que ha denunciat el presumpte robatori de la nena que va donar a llum el juny del 1987 a la clínica Dexeus, no va comentar mai al centre d'acollida Casa de la Jove, on va passar l'últim mes d'embaràs, que tenia la intenció de donar el seu bebè en adopció, segons va dir ahir a aquest diari Javier Berzosa, l'advocat de qui va ser directora de la residència, Mercedes Porrera, una de les querellades per aquest cas. La policia havia citat a declarar ahir aquesta dona, ja d'avançada edat, però al final se'n va ajornar l'interrogatori fins dilluns.

Porrera, en companyia dels seus fills i de l'advocat penalista Berzosa, va anar ahir cap a la una del migdia a la comissaria de la Verneda. Al cap d'una estona en va sortir, ja que va quedar ajornada la seva declaració. El lletrat, tal com va avançar aquest diari al desembre, va dir a la porta de les dependències policials que Alfonsa, que llavors tenia 14 anys, va ingressar el maig del 1987 a la Casa de la Jove, un centre d'acollida per a dones vinculat a una entitat catòlica.

Notícies relacionades

LA CUNYADA / A Alfonsa la va acompanyar aquell dia l'advocada Teresa Cervelló, ja traspassada, dona del també querellat Ignasi de Gispert, germà de Núria de Gispert, l'actual presidenta del Parlament de Catalunya. Quan va arribar al centre, la citada lletrada, segons aquest testimoni, es va presentar com a cunyada de la política democristiana, que havia col·laborat com a advocada amb l'entitat. Va ser Cervelló, segons va explicar ahir Berzosa, qui va explicar a Porrera que el fill que havia de tenir Alfonsa seria adoptat, alhora que va presentar uns papers que no van despertar cap sospita.

El 8 de juny del 1987, Alfonsa va ser traslladada a la clínica Dexeus per donar a llum. Segons ella, li van donar unes pastilles perquè estigués tranquil·la, cosa que Porrera nega, ja que, segons la seva versió, la residència no tenia servei mèdic i no podien subministrar cap fàrmac. Quan va tornar a la casa d'acollida, va afegir l'advocat, ho va fer sense la criatura. La querellada també nega que acompanyés Alfonsa, que llavors tenia 14 anys i estava tutelada, al centre sanitari durant l'embaràs perquè fos visitada.