Seguiment massiu de la vaga de farmàcies pels impagaments

Salut afirma que només s'han dispensat el 20% de les receptes d'un dia sense aturada

Jornada de vaga de farmàcies pels impagaments. Milers de farmacèutics han protestat davant de la Delegació del Govern a Catalunya a Barcelona. / MÒNICA TUDELA

1
Es llegeix en minuts
ÀNGELS GALLARDO / Barcelona

Observant la baixa activitat del servidor informàtic amb què gestionen les receptes electròniques, els col·legis de farmacèutics de Catalunya calculen que la convocatòria de tancament matinal per a aquest dijous al matí està tenint un seguiment massiu. La Conselleria de Salut admet que només s'han dispensat el 20% de les receptes d'un dia normal.

L'acció és una protesta pels repetits impagaments de la Generalitat de factures de medicaments que compten amb finançament públic, un deute que puja a 416 milions en aquests moments, i que els col·legis de farmacèutics preveuen que arribi als 550 milions a finals d'any, ja que han estat informats que fins al 2014 no se'ls pagaran les factures d'octubre, novembre i desembre del 2013.

Notícies relacionades

El tancament, no obstant, s'enfoca com a protesta pel retard amb què l'Institut de Crèdit Oficial (ICO), del Ministeri d'Hisenda, està complint el promès pagament de tres factures --d'un import total de 309 milions d'euros-- a través del pla establert per pagar als afectats pels impagaments de les administracions públiques. Aquesta situació ha conduït centenars de farmacèutics a la ruïna, indiquen.

La Conselleria de Salut ha indicat les farmàcies que han d'estar obertes en compliment dels serveis mínims preceptius.