La Grossa Cap d'Any ven 6,2 milions del sorteig en només 10 dies

L'èxit de la loteria catalana fa que la Generalitat es plantegi doblar el nombre de bitllets

Campanya de la Grossa de Cap d’Any / periodico

2
Es llegeix en minuts
CRISTINA BUESA / Barcelona

La Grossa Cap d'Any ha venut en els 10 primers dies de distribució més de 6,2 milions d'euros. Aquesta extraordinària acollida del sorteig del 31 de desembre que impulsa la Generalitat fa que es plantegin doblar el nombre de butlletes a la venda en les pròximes setmanes, tal com han explicat aquest dijous els responsables del Govern. Els consellers d'Economia i ConeixementAndreu Mas-Colell; de Empresa i OcupacióFelip Puig; de Benestar i FamíliaNeus Munté, així com la directora general de Tributs i JocElsa Artadi, han estat els encarregats de presentar la loteria, que té previst repartir 10,4 milions d'euros (el 70% del que es recaptaarà).

Artadi ha donat els detalls sobre el funcionament del sorteig, que premiarà tres números. El primer aconseguirà 20.000 euros per euro jugat, encara que també aconseguiran beneficis els bitllets que coincideixin en part amb la Grossa. El sorteig se celebrarà l'últim dia de l'any al matí, serà retransmès per televisió però de moment no han decidit com es farà la posada en escena. La directora general ha explicat que en les últimes setmanes s'han concentrat en la distribució de la Grossa i que a partir d'ara pensaran com trauran els números del bombo, si és que finalment es decideixen per la fórmula tradicional.

El 1714 i el 2014, els més buscats

La Generalitat calcula que abans d'acabar aquesta setmana ja hauran venut 6,5 milions d'euros dels primers 15 que tenen previst posar a disposició del públic. Tot apunta, ha subratllat Artadi, que si l'acollida segueix sent tan entusiasta, es podran distribuir 30 sèries més dels 100.000 números, de manera que la venda arribaria als 30 milions.

Com ja s'havia sospitat, el 1714 és un dels bitllets més buscats. Aquest i el 2014. En en primer cas, ha revelat la directora general, la butlleta es troba encara als magatzems de Loteria de Catalunya a l'espera de ser distribuïda. "No volem afavorir ni perjudicar ningú entregant-la expressament. Quan surti dins d'una de les caixes, ho sabrem", ha somrigut. L'altre, el 2014, està en mans del Gremi de Flequers de Barcelona.

Ajuda a la infància

Notícies relacionades

El conseller Puig ha destacat l'important paper del teixit comercial a l'hora de distrubuir els números per tot Catalunya, ja que no només se n'encarregaran els estancsquioscos papereries habituals, sinó que hi ha més de 25.000 comerços, amb supermercatsbotiguesmercats, etc. que també han posat a la venda la Grossa.

Però un dels aspectes que el Govern més ha volgut posar en relleu ha estat que entre el 16% i el 20% del que es recapti es destinarà a programes de Benestar Social, i concretament a atenció a la infància. La consellera Neus Munté ha mostrat un vídeo amb algunes de les inciatives vinculades al seu departament.