POLÈMICA APLICACIÓ DEL TRILINGÜISME

Falten professors d'anglès per formar docents a les Balears

2.000 alumnes no poden iniciar el curs a les escoles d'idiomes

1
Es llegeix en minuts
MARISA GOÑI
PALMA

Unes 2.000 persones, la majoria docents, no van poder començar  ahir el curs a les escoles d'idiomes de Mallorca per falta de professors d'anglès al no haver assignat les places el Govern. «És una mostra més de la falta de planificació i de criteri pedagògic del trilingüisme de Bauzá», va denunciar Lluís Segura, de l'STEI-i, sindicat majoritari en el sector de l'educació. Segons va assenyalar, l'STEI-i ja va denunciar al mes de juny la falta d'oferta en formació d'anglès per al professorat i la Conselleria d'Educació va decidir, una vegada finalitzada la matriculació, admetre totes les sol·licituds. Una mesura excepcional que només es va aplicar per a l'anglès.

El nombre de matriculats es va incrementar en 6.000 alumnes respecte al curs anterior, en què entre oficials i lliures en sumaven 8.000. Les escoles d'idiomes de Palma, Inca i Manacor encara no han pogut concretar els alumnes quan començaran les classes, ja que estan pendents de la decisió del Govern, que ha promès una ràpida solució del problema.

Notícies relacionades

NOVA CONCENTRACIÓ / Uns 3.000 docents es van tornar a concentrar ahir davant el Parlament, exigint la retirada del Tractament Integral de Llengües (TIL), de la llei de símbols i dels expedients sancionadors a directors de centres de Menorca. Un grup de professors de l'institut Joan Ramis de Maó, amb el suport de l'Assemblea de Docents, han iniciat una campanya de recaptació de fons per cobrir les despeses de la denúncia que interposaran contra el diputat del PP Antoni Camps, per un presumpte delicte del dret a la vaga, coaccions i amenaces.

El diputat va dir en un article remès a diversos mitjans de comunicació que el més positiu d'aquesta mobilització és que es podrà «conèixer amb noms i cognoms» els vaguistes, cosa que als docents els recorda l'«època de les llistes negres». Per formalitzar la denúncia, necessiten reunir 3.500 euros.