Els professors de les Balears mantenen la vaga després d'un nou fracàs negociador

El Govern de Bauzá rebutja la proposta que el trilingüisme sigui voluntari en tots els nivells

Protesta de professors davant el Govern balear a Palma, el dia 1 d’octubre.

Protesta de professors davant el Govern balear a Palma, el dia 1 d’octubre. / EFE

1
Es llegeix en minuts

La cinquena reunió entre sindicats, l'Assemblea de Docents i la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats del Govern balear ha acabat després de més de sis hores de negociacions sense arribar a cap acord, després que els representants dels docents proposessin que la implantació del Tractament Integrat de Llengües (TIL) sigui voluntari en totes les etapes (infantil, primària i ESO).

Per part dels vaguistes, han lamentat que el Govern de José Ramón Bauzá no hagi cedit i segueixi ancorat, segons han dit, en la seva postura que la voluntarietat del TIL, que proposa ensenyament en castellà, anglès i català, només sigui en el primer curs de l'ESO i en la resta de cursos sigui obligatori.

Notícies relacionades

Aquesta reunió es produeix després que en l'anterior es trenquessin les negociacions perquè el Govern es va mantenir en la seva postura i els sindicats van tornar a exigir la retirada del TIL, la retirada dels expedients administratius als directors de Maó i la retirada de la llei de símbols.

Des de l'Executiu autonòmic han emplaçat els convocants de la vaga a tornar-se a reunir aquest dijous a les onze del matí per oferir-los una resposta, després que se'ls hagi presentat la proposta per escrit.