Seguiment massiu de la vaga d'educació a les Balears

Els sindicats xifren en un 90% l'aturada, convocada contra la imposició del trilingüisme

Manifestants protesten contra la imposició del trilingüisme, davant el Consolat de Mar, a Palma.

Manifestants protesten contra la imposició del trilingüisme, davant el Consolat de Mar, a Palma. / TWITTER / @cupnacional

1
Es llegeix en minuts

El seguiment de la vaga indefinida del sector públic educatiu  les Balears és del 92% a l'escola pública i del 40% a la concertada --més secundada en les cooperatives i menys als centres religiosos--, segons les primeres xifres avançades pels sindicats convocants. El Govern balear ha rebaixat les xifres fins al 22%.

Unes 4.000 persones, moltes d'elles amb les samarretes verdes, s'han concentrat a les portes del Consolat de Mar en una protesta "contra les retallades i la imposició del trilingüisme". Els manifestants reclamen ser rebuts pel president del Govern balearJosé Ramón Bauzá.

Notícies relacionades

La vaga ha estat convocada per STEI-i i CCOO i s'hi han sumat UGT i ANPE. A més, compta amb el suport de la majoria d'associacions de pares i mares i dels inspectors d'Educació.

Bauzá ha qualificat d'"antidemocràtica" la mobilització en una entrevista que ha concedit aquest matí a IB3 Ràdio. A les xarxes socials ha causat gran indignació el comentari del diputat del PP, Antoni Camps, per a qui "el que és positiu d'aquesta vaga és que sabrem, amb noms i cognoms, qui està preocupat pel futur dels nostres fills i, qui per contra, juga amb els alumnes per aconseguir objectius polítics". Esquerra Unida ha demanat la seva dimissió per retrotreure els ciutadans "als temps de les llistes negres de l'Espanya feixista i de l'Alemanya nazi".