Nou projecte a Verkami per salvar la televisió de Cardedeu

Aquesta iniciativa pretén salvar l'emissora local d'aquest municipi i fer una sèrie documental sobre la seva història

Vídeo promocional del projecte / {periodico}

1
Es llegeix en minuts
LUANA VALLS / Barcelona

El municipi deCardedeu va ser el primer que va tenir una televisió local íntegrament en català. Va començar a funcionar l'estiu de 1980 i més de trenta anys després ha hagut de deixar d'emetre els informatius setmanals per falta de diners. Per aquest motiu, des deRTVCardedeu i l'Associació de Jubilats de Cardedeuhan iniciat un projecte a VerkamiVerkami, per intentar mantenir l'emissora i també la seva història.

'Mermòria oral de Cardedeu'

Aquestes dues entitats pretenen mantenir un dels organismes més importants del municipi, al mateix temps que recuperen part de la seva història. "Es tracta de recuperar la memòria oral d'avis i àvies que recordin alguns capítols de la seva infància, joventut i maduresa lligada a Cardedeu", expliquen els seus promotors. La idea és que els diners que s'aconsegueixin serveixin íntegrament per salvar la seva televisió, perquè lasèrie documental que es vol gravar es farà amb la participació de voluntaris de RTVCardedeu.

Notícies relacionades

La primera entrega d'aquesta sèrie de documentals constarà de quatre DVD i tractaran sobre "l'evolució de Cardedeu, laGuerra Civil, l'associacionisme durant el franquisme i la vida familiar i l'escola". Per poder tenir una gran pluralitat de veus es realitzaran un total de 30 entrevistes, entre les quals destaquen les dels últims set alcaldes del municipi. També parlarà l'impulsador del moviment associatiu durant l'època franquista, elpare Coloma.

Participació del poble

El projecte a Verkami compta de moment amb 28 mecenes i un total de 1.420 euros, però s'espera que en els 34 dies que queden es pugui arribar als 6.000. "Aquest projecte de micromecenatge fa tornar als inicis, quan el 1980 posàvem en marxa la primera televisió local aCatalunyai a la resta de l'Estati ho fèiem recollint les aportacions de la gent del poble de 5.000 pessetes", expliquen.