Els pèrits assenyalen que la lesió d'Ester Quintana la va produir una pilota de goma

Dos experts designats pel jutge diuen que la lesió "és compatible" amb aquest projectil

1
Es llegeix en minuts
ANTONIO BAQUERO / J. G. ALBALAT / BARCELONA

La ferida que va patir Ester Quintana "és compatible" amb l'impacte d'una pilota de goma. Aquesta és la principal conclusió de l'informe presentat pels forenses a qui el jutge els va encarregar determinar què va produir la greu lesió ocular a aquesta dona la nit de la vaga general del 14 de novembre. Segons han informat a aquest diari fonts judicials, l'informe, de quatre pàgines, estableix que per l'abast i la profunditat de la ferida soferta per Quintana, aquesta és totalment compatible amb l'impacte d'una pilota de goma. A més, han assenyalat la ferida "és compatible amb la versió explicada per la víctima", que des d'un primer moment va assenyalar que havia rebut l'impacte d'un projectil disparat pels Mossos.

L'informe inclou una explicació de com les pilotes de goma, per la velocitat que agafen al ser disparades, es deformen fins a adoptar una forma punxeguda, cosa que fa que a l'impactar tinguin una alta capacitat de penetració. L'informe ha estat elaborat per un forense i per un expert oftalmòleg per encàrrec del jutge del jutjat d'instrucció número 11 de Barcelona, que investiga les circumstàncies en què Quintana va patir la lesió, que li va fer perdre l'ull esquerre i li va causar el trencament de bona part dels ossos de la part esquerra de la cara. 

Notícies relacionades

Segons els forenses, les característiques de la ferida soferta per Quintana fa que no pugui correspondre als projectils viscoelàstics que també utilitzen els Mossos per fer front als disturbis.

Fonts dels Mossos d'Esquadra han tornat a insistir a aquest diari que a la zona on era Ester Quintana no es van disparar pilotes de goma. Des de la policia de la Generalitat es mostra la seva satisfacció perquè els forenses hagin certificat que no hagi estat un projectil viscoelàstic que, segons els Mossos, va ser l'únic, juntament amb salves, es va disparar en aquesta zona.