PALAFOLLS

Canelons de l'àvia Paquita

1
Es llegeix en minuts
COMENTARIS: MIGUEL SEN
PRODUCCIÓ: INMA SANTOS

Ingredients

Tota la carn del caldo del dia de Nadal (pollastre, gallina, botifarra, carn de porc o vedella i pastanaga) • llet • mantega • canyella • formatge ratllat

La recepta

Tritureu tan petita com pugueu tota la carn que s'hagi fet servir per al caldo de Nadal (es pot triturar manualment o amb màquina) incloent-hi la pastanaga bullida. Un cop triturada, reserveu-la i deixeu-la reposar.

Elaboreu la beixamel. En una paella foneu una mica de mantega i enrossiu la farina sense que es cremi. A continuació, aboqueu a poc a poc la llet remenant contínuament perquè no s'hi facin grumolls; afegiu-hi sal i una mica de canyella. Retireu-la del foc i reserveu-la.

Afegiu una mica de beixamel a la pasta de carn. Barregeu-la, rectifiqueu-la de sal i deixeu-la reposar. Quan el farciment estigui tebi, fiqueu-lo a la nevera per poder-lo manipular fàcilment.

Mentre s'acaba de refredar la pasta, poseu en remull les plaques de canelons (també es poden utilitzar plaques per bullir). A continuació, s'escampen sobre un drap de cuina net perquè absorbeixin tota la humitat i s'omplen amb la barreja de carn, pastanaga i beixamel ja freda i reposada a la nevera. Enrotlleu i col·loqueu els canelons a la safata d'anar al forn i cobriu-los amb la resta de la beixamel i formatge ratllat al gust. Fiqueu-los al forn preescalfat a 180 graus, fins que es daurin.

Notícies relacionades

El comentari

Moltes vegades, el més senzill és el més bo. Premi per aprofitar una escudella recordant les coses bones que aporten la pastanaga i el caldo.