DESASTRE A L'ALT EMPORDÀ

Mor el francès que tenia cremades al 80% del cos

Dotze dels ferits en els incendis de Portbou i la Jonquera continuen ingressats

Fotos penjades a Twitter de diverses persones baixant pel penya-segat cap al mar a Portbou buscant una sortida.

Fotos penjades a Twitter de diverses persones baixant pel penya-segat cap al mar a Portbou buscant una sortida. / CLARA SÁNCHEZ-CASTRO (TWITTER)

1
Es llegeix en minuts

El ciutadà francès que tenia cremades al 80% del cos ha mort aquest dilluns, segons ha informat en roda de premsa el conseller d'Interior, Felip Puig. Aquesta nova víctima mortal eleva aquatreelsmorts en els dos incendis que aquest cap de setmana han assolat la Jonquera i Portbou.

L'home, de 64 anys, ha mort a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona, on estava ingressat en estat "molt crític" amb el 80% del cos cremat.

En declaracions als mitjans a Figueres (Girona) des del centre de comandament dels bombers, el conseller Felip Puig ha precisat que l'home va ser trobat a la carretera de l'Agullanaal costat del cotxe en què viatjava, com a conseqüència del foc que es va declarar ala Jonquera.

Segons Puig,12 ferits continuen ingressats, set a conseqüència del foc de Portbou i cin de la Jonquera. No obstant, quatre pacients seran donats d'alta al llarg del matí, així que seguiran ingressatsvuit pacients, quatre d'ells a laVall d'Hebron i quatre a l'Hospital Trueta de Girona.

Ferits greus

A la unitat de cremats de la Vall d'Hebron segueixen ingressats, en estat greu, tres homes de 70, 36 i 56 anys, i una dona de 45 anys. Al Trueta hi ha hospitalitzades una dona 42 anys --esposa i mare de lesdues persones mortes a Portbou al saltar d'un penya-segat mentre fugien de les flames-- i una nena de 10 anys, totes dues a l'UCI, mentre que una dona de 85 anys i una noia de 18 estan en observació i evolucionen favorablement.

Notícies relacionades

L'incendi dePortbou ja està controlat, però segueix actiu el dela Jonquera, que es tem que s'estengui a la comarca de la Garrotxa.

En l'incendi de la Jonquera (Alt Empordà) havien morttres persones més --entre elles, un home de 60 anys i una noia de 15 anys, que eren pare i filla-- que van morir ofegats quan, a la N-260, va agafar un nou incendi i la gent es va veure acorralada i es va espantar. Uns quants van fugir a peu per la carretera, però alguns es van llançar al mar des d'un penya-segat, entre ells el pare i la filla morts.