a les galápagos

Adéu a Solitari George, l'última tortuga de la seva espècie

L'últim supervivent de la subespècie gegant 'Chelonoidis Abingdoni' tenia més de 100 anys

Als anys 70 va aconseguir aparellar-se amb femelles d'una altra espècie, però els ous no van prosperar

Solitari George, l’última tortuga que quedava de la seva espècie a les illes Galápagos.

Solitari George, l’última tortuga que quedava de la seva espècie a les illes Galápagos. / ARXIU

1
Es llegeix en minuts

ElSolitari George,últim supervivent de lasubespècie Chelonoidis Abingdonide lestortugues gegants que donen nom a lesilles Galápagos d'Equador, va ser trobat mort aquest diumenge, va informar la Direcció del parc nacional Galápagos (DPNG).

El cos de George estava en posició com si hagués intentat dirigir-se a l'abeuradora, va detallar la DPNG, que va afegir que la seva edat exacta es desconeix, encara que "s'estima que passa dels 100 anys".

George era oriünd de l'illa Pinta, la més septentrional de les Galápagos, i va ser rescatat el 1972 per un grup de caçadors dedicats a eradicar les cabres, una espècie introduïda per l'home que va delmar l'hàbitat i va portar les tortugues gegants d'aquesta illa a un pas de l'extinció.

Intents de reproducció

Des d'aleshores, George va formar part del programa de criança en captiveri de la DPNG, que va executar diferents iniciatives per intentar que es reproduís, inicialment amb femelles de l'espècie de volcà Wolf, de l'illa Isabela, amb les quals va aconseguir aparellar-se després de 15 anys de convivència, però els ous no van ser fèrtils.

Posteriorment, es van col·locar al seu corral femelles de l'espècie de l'illa Espanyola, genèticament més pròxima, amb les quals es trobava fins avui.

Notícies relacionades

Les illes Galápagos deuen el seu nom a les grans tortugues que l'habiten i les seves reserves terrestre i marina contenen una rica biodiversitat, considerada com un laboratori natural, que va permetre al científic britànic Charles Darwin desenvolupar la seva teoria sobre l'evolució i selecció natural de les espècies.

L'arxipèlag de Galápagos està situat a uns mil quilòmetres de les costes continentals equatorianes i va ser declarat el 1978 Patrimoni Natural de la Humanitat per l'Organització de les Nacions Unides per a l'Educació, la Ciència i la Cultura (Unesco).