ALERTA SANITÀRIA

Detectat un cas de tuberculosi en un autocar de la línia Lisboa-París amb parades a Espanya

1
Es llegeix en minuts
EFE / PARÍS

Les autoritats sanitàries franceses han emès un missatge d'alerta per un cas de tuberculosi detectat entre les persones que van viatjar el 28 de maig passat a l'autobús d'Eurolines que cobria el trajecte entre Lisboa i París, amb parades a Espanya.

La Direcció General francesa de Sanitat(DGS) ha precisat que la persona a qui s'ha diagnosticat una forma de tuberculosi "molt contagiosa i resistent als tractaments habituals" va fer el trajecte en l'autocar d'aquesta companyia, amb sortida de la capital portuguesa a les 8.30 hora local d'aquell dia i arribada a París el 29 de maig al migdia.

Proves de detecció a altres ocupants de l'autocar

Tot i que la malaltia li va ser diagnosticada al juny, no va ser fins més tard que es va constatar que es tractava d'una forma particularment resistent, amb risc de contagi.

Aquesta possibilitat, segons les autoritats sanitàries franceses, no és menyspreable i justifica la realització de proves de detecció als altres ocupants de l'autocar. Els tests poden ser efectuats per un metge de referència o pel Centre de Lluita contra la Tuberculosi de França.

Antibiòtics específics

Notícies relacionades

La DGS ha assenyalat que la durada del trajecte entre Lisboa i París, així com les condicions de confinament en el vehicle constitueixen "factors certs de risc". Aquesta forma tuberculosa necessita antibiòtics específics i una intervenció el més precoç possible, han afegit els representants sanitaris.

La tuberculosi és una malaltia infecciosa que es tramiti per via aèria. Al voltant del 30% de les persones molt exposades a un cas contagiós acaben infectades, mentre que un 10% arriben a desenvolupar-la.

Temes:

Tuberculosi