VANDALISME

Destrossen l'escultura de la lectora de la plaça Montserrat Roig de Santa Coloma

Li han robat el llibre que subjectava a la mà esquerra i li han tallat dos dits

Veïns i entitats de la ciutat han aprofitat per recomanar llibres col·locant-los a la mà malmesa

montserrat-roig

montserrat-roig

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’escultura de la lectora que s’ubica a la plaça Montserrat Roig de Santa Coloma de Gramenet ha sigut víctima d’un acte vandàlic. Concretament, li han robat el llibre que subjectava a la mà esquerra i li han tallat dos dits.

El poeta barceloní Jordi Valls i Pozo, va ser qui, a través de les xarxes socials, va denunciar aquest acte vandàlic dilluns passat, 19 d’octubre. «Avui m’he trobat la nostra estimada lectora de la pl. Montserrat Roig llegint-se el palmell de la mà. Demano, sisplau, que reeditin el llibre que llegia abans, o li’n facilitin un de nou, hauríem de procurar que l’eternitat no li sigui tediosa», va dir fent broma Valls.

Així, va ser el mateix Valls qui va impulsar una iniciativa per «recomanar-li llibres a la lectora». D’aquesta manera, va animar els veïns colomencs a fotografiar l’escultura col·locant un llibre que recomanessin a la malmesa mà de l’escultura. Una iniciativa a la qual es van afegir diferents veïns, entitats i grups polítics de la ciutat.

L’encarnació de la literatura

Notícies relacionades

El 2007, Marta Solsona, autora de l’obra, va explicar que aquesta escultura a titulada ‘Dona i literatura’ està dedicada a l’escriptora catalana Montserrat Roig, que dona nom a la plaça on s’ubica i que per a Solsona és «l’encarnació de la literatura».

Més notícies de Santa Coloma a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA