D'ABRIL A JUNY

La 'primavera gastronòmica' arriba a Santa Coloma

La ciutat acollirà en els pròxims mesos tres esdeveniments que potenciaran el seu tarannà gastronòmic

El consistori aprofita la influència del campus de la UB per impulsar l'alimentació local

La presentació del projecte a Santa Coloma.

La presentació del projecte a Santa Coloma.

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, amb la col·laboració de l'Agrupació de Comerciants de Santa Coloma i dels restaurants de la ciutat, ha volgut concentrar, des d'aquest cap de setmana i fins a principis de juny, tres esdeveniments de cara a la 'primavera gastronòmica': la nova 'Mostra gastronòmica', el 'Santa Coloma Degusta' i la fira 'Els sabors del món'. 

El primer serà la Mostra Gastronòmica, que se celebra el cap de setmana dels dies 20, 21 i 22 d'abril a la rambla de Sant Sebastià. La Mostra torna amb la participació de 26 d'establiments de restauració local i quatre bodegues. Es podran degustar diferents tipus de tapes, "que serviran d'exemples de la qualitat i la diversitat que ofereix la gastronomia colomenca", explica el consistori.

En la presentació del projecte, l'alcaldessa Núria Parlon -acompanyada del tinent d'alcaldessa Esteve Serrano, el regidor de Comerç Pedro Cano i la responsable de l'Agrupació Laia Muñoz- va destacar "la important implicació de l'Agrupació, els establiments de la restauració participants i el paper del campus de l'Alimentació de la UB, ubicat a la ciutat, per impulsar Santa Coloma com a pol d'atracció gastronòmic i especialitzat en l'alimentació i la salut".

Restaurants inclusius 

Aquest any, els 'stands' dels bars i restaurants presents a la 'Mostra gastronòmica' comptaran amb barres que estaran a l'altura de les persones amb cadires de rodes; també s'ha dissenyat el recorregut eliminant al màxim els obstacles. 

Quant al 'Santa Coloma Degusta', se celebrarà del dia 1 al 31 de maig i oferirà més de 20 activitats distribuïdes per tota la ciutat i un total de 37 establiments participants. Aquest any la novetat són els menús: fins ara s'oferia tapa i beguda als locals participants amb un preu reduït, però aquesta vegada s'aposta per menús que portin el públic a estar més temps als establiments.

També destaca el paper del campus de l'Alimentació de la UB, l'alumnat del qual formarà part del jurat del concurs per seleccionar la millor tapa del 'Santa Coloma Degusta', que tindrà en compte les propietats nutricionals, a més de la posada en escena.

Presència del xef Quintillà, amb estrella Michelin

Per la seva banda, la fira 'Els sabors del món', organitzada per la l'Agrupació amb la col·laboració de l'Ajuntament també se celebra aquest any a la plaça del Rellotge (27 de maig). La ciutadania podrà degustar plats de diferents països del món: d'aquesta manera, l'emblemàtica plaça del barri del Fondo tornarà a convertir-se en l'àgora de la gastronomia de la ciutat amb degustacions de diferents cultures.

Notícies relacionades

En total, en aquesta nova iniciativa s'implicaran un total de 40 restaurants locals i s'oferiran més de 20 activitats durant més d'un mes, que van des de maridatges, tallers de cuina i un 'showcooking' a càrrec del xef colomenc amb una estrella Michelin, Victor Quintillà. La 'primavera gastronòmica' finalitzarà amb un pícnic al parc de Can Zam el 3 de juny.

Santa Coloma de Gramenet

Temes:

Gastronomia