Activitats

Portes obertes per Sant Jordi 2023 a Barcelona: ¿quins espais es poden visitar gratis?

La Diada del 23 d’abril ofereix accés gratuït a llocs emblemàtics de la capital catalana

El terrat del Palau Güell és un dels llocs més admirats.

El terrat del Palau Güell és un dels llocs més admirats. / ALBERT BERTRAN

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Diada de Sant Jordi omple la ciutat de parades de llibres i roses. Però aquest dia tan màgic de la cultura catalana també ofereix una altra mena d’activitats, ja que alguns dels llocs més emblemàtics de Barcelona obren les portes per visitar-los de manera gratuïta en homenatge al patró de Catalunya.

Descobreix l’obra de Gaudí

Diumenge vinent 23 d’abril, submergeix-te de ple a l’obra de Gaudí, el màxim representant del modernisme català. La Sagrada Família, una de les seves obres més transcendentals, obre les portes a tots els Jordis, Jordines, Jorges i Jorginas de manera gratuïta amb un acompanyant i sense necessitat de reserva, de 10.30 a 19 hores.

Un altre punt icònic de Barcelona i de l’obra de Gaudí és el Palau Güell. El palau modernista, ubicat al carrer Nou de la Rambla, obre les portes de manera gratuïta de 10 h fins a les 17.30 h, però amb una condició: s’han de reservar les entrades amb temps.

Arquitectura ‘top’

Si no en tens prou amb l’obra de Gaudí, el Recinte Modernista de Sant Pau també obre les portes per Sant Jordi per conèixer l’obra d’un altre cèlebre arquitecte català, Domènech i Muntaner. El recinte celebra jornades de portes obertes de 10 h a 17 h, i s’organitzaran activitats per conèixer la història de l’edifici modernista i la del seu arquitecte.

Un altre arquitecte que pots conèixer aquesta diada és Ludwig Mies van der Rohe. Aquest arquitecte alemany, pioner de l’arquitectura moderna, va ser qui va construir el Pavelló Alemany, ara conegut com el Pavelló Mies van der Rohe, per representar Alemanya a l’Exposició Internacional de Barcelona de l’any 1929. Actualment, el pavelló és la seu d’una fundació que difon l’obra de l’arquitecte alemany. Aquesta Diada de Sant Jordi, el Pavelló Mies van der Rohe estarà obert de 10 h a 20 h i tindrà un espai per llegir al costat d’una parada de llibres.

Portes obertes en museus

El Museu d’Arqueologia de Catalunya i el Museu d’Història de Catalunya tindran accés gratuït durant la Diada de Sant Jordi. A més, al Museu d’Arqueologia s’hi han organitzat activitats infantils per descobrir la mitologia grecoromana.

Concerts gratuïts

Com cada any, l’Antiga Fàbrica Estrella Damm organitza el Sant Jordi Musical. Vint-i-dos artistes i grups musicals actuaran en directe al recinte d’aquesta antiga indústria cervesera. L’accés és gratuït fins que es completi l’aforament i, a més dels concerts, també s’organitzen activitats, firmes de discos i venda de llibres i roses.

Altres punts d’interès

A diferents punts de la ciutat, altres edificis emblemàtics de Barcelona també obriran les portes per celebrar Sant Jordi. El Palau de la Generalitat serà un d’aquests edificis que es podrà visitar de manera gratuïta, i així s’oferirà l’oportunitat de conèixer aquest edifici medieval que és la seu del Govern català.

Notícies relacionades

L’Ateneu Barcelonès, ubicat al barri Gòtic, també obrirà les portes d’11 a 20 h, i organitzarà de 12 a 14 h lectures en veu alta d’obres catalanes actuals i a les 18.30 una representació teatral de l’obra ‘La casa en obres’.

La Biblioteca de Catalunya organitza visites guiades amb cita prèvia i el recinte de l’Institut d’Estudis Catalans també obre les portes amb una parada de llibres al pati de la Casa de Convalescència.