Dia del llibre i la rosa

Sant Jordi 2023 a Barcelona: carrers tallats i afectacions al trànsit

Una gran ‘Superilla literària’ per als vianants creuarà la ciutat de ponent a llevant

Sant Jordi 2023 a Barcelona: carrers tallats i afectacions al trànsit

Zowy Voeten

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El diumenge 23 d’abril Barcelona tornarà a convertir-se en capital del llibre i la rosa amb la creació d’una gran ’Superilla literària’ per als vianants, que creuarà la ciutat de ponent a llevant, amb motiu de la Diada de Sant Jordi. Això comportarà una sèrie de canvis en la mobilitat durant aquesta jornada, ha informat el tinent de regidor de Cultura, Jordi Martí, aquest dijous durant la roda de premsa de presentació de l’esdeveniment.

La ‘Superilla literària’ d’aquest 2023 ocuparà més espai que la de l’any passat, ja que recupera –per primera vegada després de la pandèmia– les Rambles i també s’allarga fins al districte de Gràcia, de manera que guanyarà un 10% de superfície, un espai de 154.000 metres quadrats equivalent a uns 22 camps de futbol.

Concretament, aquest gran eix per als vianants passarà pels carrers Gran de Gràcia, passeig de Gràcia i continuarà per les Rambles. Aquestes tres vies estaran tallades al trànsit. El passeig de Gràcia estarà perimetrat des de la Gran Via fins a la Diagonal, i des de Pau Claris a Balmes. Sí que estaran oberts a la circulació els carrers transversals de València, Aragó i Mallorca «per decisió tècnica de la Guàrdia Urbana».

A més, hi haurà més espais professionals dedicats a la venda de llibres i roses en altres punts de l’Eixample, les Corts, Poblenou, Sant Andreu i Sarrià. També estarà tallada la Rambla de Catalunya, on s’instal·laran parades d’entitats de la ciutat, tot i que aquest carrer no forma part de la ‘Superilla’ que organitza el Gremi de Llibreters. 

Notícies relacionades

Respecte a Consell de Cent, que encara estarà en obres de reforma per transformar-se en eix verd, no hi haurà estands però sí que serà bastant «passejable» per l’estat avançat dels treballs en aquelles dates, ha augurat Martí.

El 2022, aquest eix literari de Barcelona va comptar amb més de 400 parades de llibres i roses, una xifra que probablement incrementarà aquest any, ja que el ritme de sol·licituds en aquesta ocasió està sent «superior» al de l’edició passada.