Tot el que has de saber

Guia de Sant Jordi 2023 a Barcelona: activitats, parades, llibres, roses i molt més

Descobreix tot el que ofereix Barcelona durant la Diada del patró de Catalunya

Guia de Sant Jordi 2023 a Barcelona: activitats, parades, llibres, roses i molt més

Jordi Otix

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

La ciutat de Barcelona tornarà a vestir-se de gala per celebrar Sant Jordi, patró de Catalunya i la festa cultural catalana més gran. Diumenge vinent, 23 d’abril, els llibres i les roses tornaran a conquerir els carrers de la capital catalana en una jornada carregada d’activitats que t’expliquem a continuació.

La superilla literària arriba a la Rambla

superilla Barcelona tornarà a repetir el model de la superilla literària que tan bona acollida va tenir l’any passat. Les parades de llibres i roses conquereixen els carrers passeig de Gràcia, la Gran Via i la Rambla de Catalunya, que es transformen en un espai per a vianants i sense gairebé trànsit.

Aquest any la superilla literària s’expandeix un 10% i arribarà fins als 154.000 metres quadrats. Amb aquesta expansió, la superilla incorpora el carrer Gran de Gràcia i les Rambles, lloc icònic i emblemàtic de la Diada de Sant Jordi que, a causa de la pandèmia, no rebia parades des del 2019.

Als districtes

Però la festa no s’acaba amb la superilla del centre de la ciutat. Barcelona comptarà amb un total de 320 parades de llibres i roses repartides per tots els districtes de la capital catalana.

A més de les parades repartides per la superilla literària, que inclouen els districtes de Ciutat Vella, Gràcia i l’Eixample, els llibres i les roses també seran presents a la rambla de Sants i al carrer Diputació (al districte de Sants-Montjuïc) i a la plaça de Sarrià (al districte Sarrià-Sant Gervasi).

Al districte de Sant Martí les parades s’ubicaran a la rambla del Poblenou, a la plaça del Mercat, a la plaça de Font i Sagué, al carrer del Cabanyal i al carrer de la Sèquia Comtal.

A les Corts, l’avinguda Diagonal, entre els carrers Joan Güell i Pau Romeva, i la plaça de Valdivia també tindran parades de Sant Jordi. El districte d’Horta-Guinardó també oferirà roses i llibres a la plaça d’Eivissa.

Finalment, els districtes de Sant Andreu, amb parades a laplaça Orfila, la plaça del Comerç i elcarrer Segre, i Nou Barris, amb parades a la plaça Virrei Amat i a la marquesina de Via Júlia, completen les 320 parades de llibres i roses distribuïdes als deu districtes barcelonins.

Espai dedicat al còmic

Per als amants del còmic, les novel·les gràfiques i la literatura infantil i juvenil, el passeig Sant Joan és el seu lloc ideal. El conegut «triangle friki» de Barcelona, ja que en aquest punt de la ciutat es concentren la llibreria Gigamesh i les botigues de còmics Norma Comics i Freaks, tindrà un espai reservat a aquests gèneres.

Pregó i dinar de Sant Jordi

La festa del patró de Catalunya comença un dia abans, el 22 d’abril. En vigílies de la diada, es realitza el pregó de Sant Jordi al Saló de Cent. Aquest any el pregó anirà a càrrec de la periodista i escriptora Gemma Ruiz Palà.

Pel dia de Sant Jordi, el tradicional dinar al Palau de la Virreina dona oficialment el tret de sortida a un dels dies més emocionants de Catalunya.

Sant Jordi Musical

Notícies relacionades

Com cada any, l’Antiga Fàbrica Estrella Damm posarà música a la festa de Sant Jordi. El recinte, a més d’oferir concerts de 12 del migdia a 8 del vespre, inclourà firma de discos, parades de llibres i roses i diferents propostes gastronòmiques. L’entrada és gratuïta, però hi ha accés limitat fins completar l’aforament de les instal·lacions.

Aquest any, el Sant Jordi Musical acollirè 22 artistes i grups musicals que actuaran en directe als tres escenaris de l’antiga fàbrica, ubicada al carrer Rosselló, entre Dos de Maig i Cartagena. Pol Batlle, Siderland, 31 FAM, Gertrudis i Els Catarres seran alguns dels artistes que actuaran en aquesta edició.