Previsió

¿Quin temps farà per Sant Jordi 2023? ¿Plourà a Barcelona?

Una cadena de tempestes va arruïnar la festa de molts paradistes l’any passat

  • ¿Pluja i tempestes per a finals d’abril a Catalunya? Això diuen les previsions

  • La catastròfica previsió dels meteoròlegs per a l’estiu: «abrasador»

¿Quin temps farà per Sant Jordi 2023? ¿Plourà a Barcelona?

JORDI OTIX

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La festa de Sant Jordi de l’any passat va acabar sent una ruïna per a molts paradistes com a conseqüència d’una cadena de tempestes (acompanyades de molta aigua, aparell elèctric i vent) que va assolar nombrosos punts de Catalunya, com ara Barcelona.

Ara, quan queda poc més d’una setmana per a la gran festa del llibre i de la rosa, es torna a despertar la curiositat: ¿quin temps farà per Sant Jordi?

Després del pas dels fronts associats amb la borrasca Noa, les prediccions meteorològiques no entreveuen grans precipitacions fins a Sant Jordi. La setmana prèvia a la diada serà relativament plàcida, tot i que amb la inestabilitat pròpia dels mesos de primavera.

No obstant, Sant Jordi estarà just al principi d’una nova fase meteorològica a Catalunya per a finals d’abril. Aleshores, i com a conseqüència d’uns canvis en el flux dels corrents de vent en altura, es podrien formar borrasques que portin tempestes al nostre territori.

De moment, sol

Notícies relacionades

Però, de moment, i amb tota la cautela pel temps que falta, aquest canvi de temps arribarà després de la gran festa. Les prediccions a mitjà termini d’algunes agències meteorològiques apunten que Barcelona tindrà un diumenge de Sant Jordi sense pluges i dominat pel sol. Les temperatures seran molt suaus i s’acostaran als 20 graus.

Cal prendre amb molta prudència aquestes previsions i caldrà seguir l’actualització de les prediccions per poder respirar tranquil.