Suplement literari

‘Abril’ llança el seu especial Sant Jordi amb 120 recomanacions de llibres

‘Abril’ llança el seu especial Sant Jordi amb 120 recomanacions de llibres

agencia

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

En el compte enrere per a Sant Jordi sempre s’imposa buscar quin llibre podem regalar als éssers estimats o quin llibre ens podem autoregalar. Per buscar entre el millor i el més nou del sector editorial, ‘Abril’, el suplement literari de Prensa Ibérica, que aquesta diada bufarà les espelmes del seu primer any de vida, ofereix dijous vinent una àmplia selecció de 120 títols per escollir: des de la literatura en castellà, la catalana i la firmada per autors estrangers fins a les novetats de novel·la negra, ciència-ficció i fantasia, passant pels supervendes, els clàssics, la poesia, el còmic i la no-ficció i la història. Això, sense oblidar les propostes de gastronomia, música, cine i els llibres per als petits i joves lectors. 

Notícies relacionades

A més de les preceptives recomanacions (que es poden assaborir també en l’edició ‘online’ d’EL PERIÓDICO i d’‘El Periódico de España’), ‘Abril’ ofereix una entrevista en profunditat de Juan Cruz a l’escriptor Valentí Puig, que publica el dietari ‘Casa dividida’, i obre amb un reportatge sobre com afronten aquest Sant Jordi cinc escriptors. Dos d’ells són veterans, Rosa Montero (que ha publicat a quatre mans amb Olivier Truc la novel·la negra ‘La desconocida’) i Marcos Giralt Torrente (que llança ‘Algún día seré recuerdo’), que ofereixen la seva mirada com a forans en la gran festa catalana del llibre. Els altres tres no han viscut mai un Sant Jordi com a autors i expliquen com es preparen per a la jornada de diumenge vinent i quines expectatives tenen: la directora teatral i circense Greta García (amb la seva hilarant ‘opera prima’, ‘Solo quería bailar’), el músic Pau Roca, cantant del grup La Habitación Roja (que també debuta en la novel·la, amb ‘Un día en la vida’) i la il·lustradora sevillana Ana Jarén (que firma amb Carmen G. de la Cueva l’assaig ‘Escritoras’, en què recuperen figures com Carmen Laforet i Emilia Pardo Bazán). 

El suplement llibresc reconverteix per a l’ocasió la seva habitual secció ‘He vingut a parlar del meu llibre’ en un ‘He vingut a parlar de Sant Jordi’, que protagonitza Patrici Tixis, el president del Gremi d’Editors de Catalunya i de la Cambra del Llibre.