Gent gran

Sant Cugat disposa d’una guia local per fer front als maltractaments de gent gran

  • És una eina perquè el conjunt de professionals del municipi puguin gestionar i afrontar demanera coordinada les diferents situacions

Sant Cugat disposa d’una guia local per fer front als maltractaments de gent gran
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El consistori de Sant Cugat (Vallès Occidental) ha impulsat aquesta setmana una mesura local per fer front als possibles maltractaments que puguin rebre les persones de la tercera edat.

Es tracta d’una guia concebuda com una eina perquè el conjunt de professionals del municipi puguin gestionar i afrontar de manera coordinada les diferents situacions de maltractaments que poden afectar el col·lectiu de les persones grans.

S’ha elaborat amb el suport de la Diputació de Barcelona, l’entitat EIMA (Associació per a la investigació del maltractament a persones grans) i l’àmbit de Drets Socials de l’ajuntament.

El tinent d’alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Marc Simarro, que va presentar la guia as que «els maltractaments a les persones grans són un tipus de violència invisibilitzada, difícil de detectar, d’abordatge complex» i emfatitza que «requereix una intervenció específica per part dels professionals. Per aquesta raó, és molt important oferir eines que, des del treball conjunt, ajudin a evitar aquesta mena de situacions».

Notícies relacionades

El document comença amb la definició de maltractaments i recull les diferents maneres i senyals per estar alerta davant possibles casos. Seguidament, exposa els principals factors de risc i de protecció a tenir en compte, i posteriorment proporciona eines per a la prevenció, detecció, avaluació i intervenció, ja sigui des de les entitats com des de les institucions. La guia acaba amb aspectes jurídics en el tractament d’aquesta problemàtica i, com a novetat, inclou un apartat sobre els maltractaments a les institucions.

Llegeix totes les notícies de Sant Cugat del Vallès a EL PERIÓDICO Sant Cugat