Transport sostenible

Inaugurat un nou carril bici que connecta la UAB amb Cerdanyola i Badia del Vallès

La via pedalable, que té 750 metres i salva el riu Sec, forma part de la xarxa Bicivia i ha sigut cofinançada amb fons europeus FEDER

Inaugurat un nou carril bici que connecta la UAB amb Cerdanyola i Badia del Vallès

AMB

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El carril bici que connecta la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i Cerdanyola amb el municipi de Badia del Vallès, ja és una realitat. Aquest dimecres, 15 de març, s’ha inaugurat el projecte sostenible que ha suposat la creació de 750 metres lineals de carril bici, amb un pressupost que es va adjudicar per 845.000 euros. Les obres es van iniciar el febrer de l’any passat

Fonts de l’AMB impulsores del projecte apunten que és «un tram estratègic per facilitar la circulació amb bicicleta, de manera ràpida i segura», al Vallès Occidental i a la metròpolis de Barcelona. Es tracta d’una nova «via pedalable», que estava inclosa en el Pla d’inversions metropolità 2020-2023 de l’AMB.

Aquest nou tram de Bicivia connecta l’avinguda del Mediterrani de Badia del Vallès amb l’aparcament ubicat davant la Facultat de Lletres de la UAB i la xarxa de carrils bici de la universitat. Pel costat sud, ja a través del campus de Bellaterra de la UAB, permetrà connectar amb l’eix Bicivia 9. Aquest eix uneix el centre de Cerdanyola del Vallès, el Parc de l’Alba i Sant Cugat del Vallès. En aquest sentit, el campus és un node estratègic per a la connectivitat de la xarxa metropolitana pedalable.

Concretament, passa pel camí de Badia, travessa el riu Sec amb una nova passarel·la que permet segregar vianants i ciclistes i, en total, salva un desnivell de 42 metres.

Aquest eix permetrà connectar, en un futur, amb Barberà del Vallès, on s’enllaçarà amb l’eix Bicivia 6, que connectarà el Vallès amb el Besòs –passant per Cerdanyola, Ripollet, Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs– i amb Barcelona.

«Més de 40.000 persones venen al campus cada dia a estudiar i treballar. Amb aquest projecte, hem millorat la connectivitat amb la UAB i els municipis del voltant, en un moment en què l’ús de la bici ha crescut molt. Hem de continuar impulsant la mobilitat sostenible», ha exposat el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB, Antoni Poveda.

L’alcaldessa de Badia del Vallès, Eva Menor, ha indicat: «La nova via connecta Badia amb l’Autònoma i, a més, ens interconnecta amb la resta de poblacions del voltant. Estic segura que aquest carril bici no només impulsarà l’ús de mitjans de transport sostenibles, sinó que ens acosta més entre nosaltres», ha apuntat

Per la seva banda, el rector de la UAB, Javier Lafuente, ha indicat que «aquest nou carril ens acosta als nuclis urbans i, per extensió, a la ciutadania. Tot i que som un campus, no volem estar aïllats de la ciutat. Per això, avui estem una mica més a prop de les persones».

Finançament

El carril ha sigut finançat per l’AMB, l’Ajuntament de Badia del Vallès i els Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, i forma part de la xarxa pedalable metropolitana Bicivia.

Notícies relacionades

Aquest projecte s’emmarca en el Conveni FEDER que la Generalitat de Catalunya i l’AMB van firmar el 2017 per gestionar projectes metropolitans dins del programa operatiu d’inversió en creixement i ocupació FEDER Catalunya 2014-2020 per a àmbits com les ciutats intel·ligents.

Llegeix totes les notícies de Sant Cugat del Vallès a EL PERIÓDICO Sant Cugat