BARRI ACTIU

4.100 persones van participar el 2019 en el projecte Marianao Té Cor, de Sant Boi

Aquesta iniciativa social treballa al barri santboià de Marianao per «reforçar la cohesió social i la convivència»

vista-general-sant-boi

vista-general-sant-boi / Picasa

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

4.100 persones van participar durant l’any 2019 en les més de 150 activitats i accions realitzades en el marc del projecte comunitari Marianao Té Cor de Sant Boi de Llobregat. Aquesta iniciativa té per objectiu principal «reforçar l’educació, la salut i la convivència al barri», expliquen des de l’ajuntament.

En el marc de Marianao Té Cor l’any passat es van dur a terme 154 activitats i accions comunitàries. Entre d’altres, hi va haver l’‘Anem a la plaça’, una iniciativa que convida estudiants de diferents edats a sortir fora de l’aula i explorar els carrers i les places com a llocs d’aprenentatge. Una altra proposta va ser ‘Digitalitza’t’, que acosta la gent gran i els joves mitjançant tallers sobre l’ús del telèfon mòbil.

A més, el Projecte Lècxit ha permès durant quatre cursos escolars «millorar les competències lectores de nens del barri gràcies a la implicació de persones voluntàries», afirmen des del consistori. Per la seva banda, la proposta Marianao al Carrer ha organitzat activitats esportives, culturals i artístiques per a joves, com els tallers ‘Street art jove’, on s’han creat lemes reivindicatius i sensibilitzadors que s’exposaran en diferents llocs del barri de Marianao de Sant Boi.

Intervenció Comunitària Intercultural

Amb la col·laboració dels consistoris i les entitats de les localitats on es duu a terme, l’Obra Social La Caixa impulsa a tot Espanya el Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural (Projecte ICI), que a Sant Boi es concreta des de fa anys en el projecte Marianao Té Cor.

Notícies relacionades

Des de l’any 2010, el Projecte ICI ha aconseguit sistematitzar un model per prevenir el conflicte social i involucrar cada vegada més veïns i veïnes en la millora activa de la convivència i la cohesió social als barris.

Més notícies de Sant Boi a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA