TROBADA POPULAR

Sant Boi i Viladecans tornen a l'ermita de Sant Ramon per acomiadar l'estiu

Les dues localitats, juntament amb Sant Climent, celebraran el tradicional Aplec de Sant Ramon l'1 de setembre per tancar les vacances entre natura i tradició

Un dia abans, Sant Boi organitza la 41a edició de la Cursa a Sant Ramon, que aquest any incorpora una nova modalitat de 2,5 km i 222 metres de desnivell

viladecans

viladecans

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Com és tradició, els municipis del Baix Llobregat de Viladecans i Sant Boi tornaran a acomiadar l’estiu en un dels punts més emblemàtics del seu entorn natural: l’ermita de Sant Ramon, el pròxim 1 de setembre, amb la celebració de la 83a edició de l’Aplec de Sant Ramon.

Aquesta trobada popular se celebra cada any amb la pujada dels veïns dels dos municipis i de Sant Climent de Llobregat a l’ermita, on també es dirigiran els Voluntaris Olímpics de Viladecans i la Mamuteta, el personatge d’animació de Viladecans, que refrescarà els assistents abans del pregó.

Cap a dos quarts d’onze del matí tindrà lloc l’acte oficial de benvinguda i el pregó de l’Aplec, al qual seguiran la missa i l’actuació dels Castellers de Viladecans, així com una ball de sardanes i danses tradicionals a càrrec de la Cobla de Sabadell i dels Geganters i grallers de Sant Climent.

Per completar la jornada també s’organitzaran un tast i diferents tallers per a tota la família, en què els nens podran assistir a un planetari digital o participar en una observació solar amb telescopi.

Sant Boi organitza la 41a Cursa a Sant Ramon

A més de la trobada popular amb els veïns, i en el marc de l’Aplec de Sant Ramon, el consistori i el Club Atletisme de Sant Boi organitzen un dia abans la seva igualment coneguda 'Cursa a Sant Ramon'. L’esdeveniment, que celebra aquest any la seva 41a edició, espera repetir la bona participaciód’edicions anteriors arribar a la xifra dels 600 corredors.

La carrera serà el 31 d’agost i partirà des de l’Estadi Municipal d’Atletisme Constantí Miranda, per culminar, com mana la tradició, a l’esplanada de l’ermita de Sant Ramon.  Al recorregut de 5,5 quilòmetres, que s’iniciarà a les 19.30 h, s’afegeix aquest any una Vertical Race de 2,5 km, una nova modalitat amb un desnivell positiu de 222 m i les inscripcions de la qual són limitades a 100 corredors, que sortiran cada 10 segons. 

Poden participar en l’activitat totes les persones més grans de 14 anys que hagin realitzat la inscripció prèvia en la pàgina web de l’esdeveniment, i tindran temps per fer-ho fins al pròxim 29 d’agost a les 12 h o bé fins que s’arribin als 500 inscrits en la modalitat normal i els 100 en la de 2,5 km. 

Notícies relacionades

Aquest divendres 23 (19 h) i el diumenge 25 d’agost (8 h), el club de Sant Boi ha organitzat dos entrenament oficials per als que desitgin preparar-se per a la carrera de 5,5 i 2,5 km, respectivament, que estaran dirigits per Xavi Ramos, entrenador del CASB, i Dani Ramírez, de l’Espai Trail del club. 

Mésnotícies de Sant Boi iViladecans