'CROWDFUNDING' SOLIDARI

Organitzen una campanya per ajudar a pagar el lloguer a dues persones amb trastorns mentals a Sant Boi

La Fundació Marianao i Hàbitat3 han obert un procés de micromecenatge per recaptar 4.500 euros per a dos homes de 20 i 41 anys

Els diners recollits serviran per cobrir les despeses de la vivenda i de l'educadora social que acompanya els dos malalts

t4 1541514789 t4 1539428803 pisrubillucibalaguer1

t4 1541514789 t4 1539428803 pisrubillucibalaguer1

1
Es llegeix en minuts
El Periódico/EFE

La Fundació Marianao Hàbitat3 han llançat una campanya de micromecenatge per recaptar 4.500 euros que serviran per ajudar dues persones amb trastorns mentals lleus a pagar ellloguer d’un pis a Sant Boi i cobrir el cost de l’educadora social que els visita, per a així contribuir a la seva autonomia.

Els beneficiats són dos homes de 20 i 41 anys amb trastorns lleus que des de fa quatre estan vinculats amb la Fundació Marianao, una entitat sense ànim de lucre que desenvolupa projectes socioeducatius per afavorir la integració social de les persones i col·lectius més vulnerables de la ciutat.

Tots dos van iniciar el mes d’abril passat un procés d’autonomia personal en una vivenda cedida a la Fundació Hàbitat3 per un propietari particular, la qual cosa els ha permès des d’aleshores gaudir d’intimitat i poder fer la seva vida de manera autònoma. 

El noi més jove estudia un cicle formatiu de mecànica i treballa a les tardes en una pizzeria per sufragar part de les despeses del pis, mentre que l’home de 41 anys cobra una pensió per discapacitat i està implicat en un projecte de lleure comunitari per a persones amb trastorns mentals.

Ajuda al lloguer durant un any

Tot i que la propietat està cedida a un preu inferior del que és habitual, els seus ingressos no els permeten cobrir totes les despeses del lloguer, motiu pel qual les dues fundacions han decidit posar en marxa un 'crowdfunding' a través de la plataforma migranodearena.org per aconseguir assolir el seu objectiu de 4.500 euros.

Notícies relacionades

De moment han recaptat 580 euros, però la suma total permetria pagar una tercera part del lloguer del pis durant els propers dotze mesos i cobrir el cost de l’acompanyament per part de l’educadora social, que els ajudarà en el dia a dia i en aspectes de gestió de la seva economia.  

Més notícies de Sant Boi en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA