EL 2 DE GENER

Detingudes cinc persones per l'allunatge a l'Alcampo de Sant Boi de Llobregat

Quatre d'elles són membres d'una mateixa família i acumulen 36 antecedents

El cotxe impacta dues vegades contra la porta principal i desencadena el pànic entre els clients, que confonen l’estrèpit amb trets. / YOUTUBE

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els Mossos han detingut cinc persones per encastar un vehicle contra l'Alcampo de Sant Boi de Llobregat el 2 de gener a la nit. Es tracta de tres homes i dues dones de nacionalitat espanyola, d'entre 24 i 59 anys i tots ells veïns del Prat, dels quals quatre són membres d'una mateixa família i acumulen 36 antecedents. 

Els fets van provocar una estampida, en què van resultar ferides fins a 14 persones. Un vigilant de seguretat va observar com el grup de persones, especialitzades a cometre furts al centre comercial, eren a la secció d'aparells electrònics en actitud sospitosa i desactivaven les alarmes antirobatori. Al passar la línia de la caixa sense pagar, els vigilants els van interceptar perquè tornessin els articles --tauletes i mòbils-- i llavors va començar l'enfrontament que va acabar amb l'encastament del vehicle.

MOLT AGRESSIUS

Segons fonts policials, els integrants del grup van començar a increpar de manera agressiva mentre es desplaçaven cap a la porta d'accés del centre per intentar fugir. 

Mentre els vigilants de seguretat i dos agents del cos de la Guàrdia Civil fora de servei ajudaven a retenir els autors del furt, un d'ells va sortir corrent del centre cap al carrer mentre la resta van agredir un dels vigilants donant-li cops de puny i puntades de peu fins a tombar-lo.

De sobte, es va sentir un cop fort i molt soroll de vidres trencats i els vigilants de seguretat van veure com un vehicle s'encastava a les portes d'accés del centre i accedia fins a l'interior del vestíbul. Els vigilants també van sentir com un dels delinqüents li demanava a un altre que tragués una pistola, encara que finalment no ho va fer.

MOMENTS DE PÀNIC

Com a conseqüència dels moments de pànic que es van viure al centre comercial, quatre persones van resultar ferides de poca gravetat per contusions lleus, una de les quals va ser traslladada a l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. Els altres tres afectats van ser portats a l'Hospital de Sant Boi de Llobregat.

Notícies relacionades

A més, set persones van ser ateses 'in situ' pels professionals del SEM, algunes d'elles amb quadros d'ansietat.

RECERCA DELS AUTORS

Els Mossos van iniciar la recerca dels autors dels fets i van detenir un dels autors el 5 de gener, i els altres quatre, aquest dimarts. Després de passar a disposició judicial, aquest dimarts a la tarda, el jutge de guàrdia de Sant Boi ha ordenat la seva llibertat amb càrrecs.

Temes:

DNI