Fins al 23 de gener

Catalunya prorrogarà les restriccions 14 dies més

El tancament de l’oci nocturn, el toc de queda i la limitació de l’aforament continuaran vigents almenys fins a final de mes

Catalunya prorrogarà les restriccions 14 dies més
2
Es llegeix en minuts
Beatriz Pérez
Beatriz Pérez

Periodista

Especialista en sanitat, temes de salut

Ubicada/t a Barcelona, Catalunya, Espanya

ver +

Catalunya prorrogarà 14 dies més les actuals restriccions que van entrar en vigor el 24 de desembre i que, en principi, dequeien el 9 de gener. No obstant, el Govern ha decidit prorrogar-les i, així, les restriccions continuaran vigents a Catalunya almenys fins al 23 de gener.

Les restriccions vigents a Catalunya inclouen el tancament de l’oci nocturn, la limitació de l’aforament dels bars i restaurants al 50% a l’interior (les terrasses segueixen al 100%) i el toc de queda d’una a sis de la matinada (als municipis de més de 10.000 habitants amb una incidència acumulada a set dies superior als 250 casos per cada 100.000 habitants).

A més, Catalunya també té establert un límit de 10 persones en les trobades interiors i exteriors i una reducció de l’aforament del 70% en el comerç, l’esport federat, els gimnasos i la cultura. I el teletreball es manté com a prioritari en l’administració de la Generalitat i es recomana fermament en l’àmbit laboral privat.

Totes aquestes restriccions, avalades pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) des del 23 de desembre, són pràcticament les proposades pel comitè científic assessor de la covid-19 a Catalunya.

L’objectiu d’aquesta pròrroga de les mesures és mantenir la reducció de la interacció social i el moviment de la ciutadania, per frenar l’ascens dels contagis i disminuir la pressió assistencial en el sistema sanitari. La pròrroga serà aprovada demà pel Procicat, en una resolució que serà enviada al TSJC, segons un comunicat del Govern.

Rebuig de l’oci nocturn

Notícies relacionades

Al tancament de l’oci nocturn, el sector més colpejat per la pandèmia, no ha tardat en succeir-lo el total rebuig de la patronal. De fet, el sector va recórrer al TSJC, tot i que aquest va acabar avalant les mesures. Els empresaris de l’oci nocturn i la restauració van esgrimir la suposada «falta d’eficàcia de les mesures i els perjudicis irreparables en els sectors esmentats, durant dies tan assenyalats com la campanya de Nadal», incidint en el fet que «no hi ha en l’actualitat brots associats a aquests establiments d’oci i restauració». 

No obstant, el tribunal va reiterar que «no desconeixerà ni abans ni ara la substancial rellevància» de la pandèmia internacional reconeguda per l’Organització Mundial de la Salut el passat 11 de març del 2020, que «és la que ha d’emmarcar» les seves resolucions, alhora que destaca una altra vegada que «continua sent superior marc obligat» d’examen el relatiu, com a mínim, «als valors tan sentits de la vida, la salut i la defensa d’un sistema d’assistència sanitària, els limitats recursos del qual és necessari garantir adequadament».