ELS INFECTATS JA SUMEN 132

Itàlia pren mesures extremes per frenar el coronavirus

Se suspenen les escoles i els espectacles de tot tipus al nord, inclòs el Carnaval de Venècia

Conte envia la policia i amenaça d'enviar l'Exèrcit a les 11 poblacions aïllades

A man wearing a face mask stands outside the San Siro stadium after the Inter Milan v Sampdoria Serie A match was cancelled due to an outbreak of the coronavirus in Lombardy and Veneto, in Milan, Italy, February 23, 2020.REUTERS/Daniele Mascolo

A man wearing a face mask stands outside the San Siro stadium after the Inter Milan v Sampdoria Serie A match was cancelled due to an outbreak of the coronavirus in Lombardy and Veneto, in Milan, Italy, February 23, 2020.REUTERS/Daniele Mascolo / DANIELE MASCOLO (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

La cascada de mesures preses per frenar el brot de coranavirus amenaça paralitzar bona part de les activitats del nord d’Itàlia. A Venècia s’ha suspès el Carnaval, a Milà tanquen les escoles i els espectacles, mentre ja són cinc les regions afectades on s’han detectat 132 infectats. Encara no s’ha donat cap indicació sobre si acudir dilluns a treballar, tot i que algunes autoritats ja han recomanat recórrer al teletreball sempre que sigui possible. 

A mig matí es coneixia l’aparició de dos positius a Venècia. Poc després les autoritats del Vèneto han anunciat la suspensió de les activitats programades del seu cèlebre Carnaval a partir d’aquest dilluns i fins a l’1 de març. Qualsevol acte, tot i que sigui esportiu i a l’aire lliure, queda vetat a la ciutat dels canals.

Tampoc la primera divisió italiana  (la sèrie A) s’ha lliurat. Tres partits previstos aquest diumenge han sigut suspesos, entre aquests l’Atalanta-Sassuolo, que es volia celebrar a Bèrgam, la mateixa ciutat on el València es va enfrontar a l’Atalanta dimecres passat en la Champions. Nàpols, la ciutat on té una cita el FC Barcelona en la mateixa competició dimarts que ve, és lliure del virus. De moment.

Milà, la més afectada

Un altre partit suspès és Inter de Milà-Sampdoria. La capital de la Llombardia, a l’àrea metropolitana de la qual resideixen més de quatre milions de persones, és la més afectada per la mesures excepcionals.

Notícies relacionades

Tots els esdeveniments esportius, les escoles i els cines i teatres tancaran durant una setmana. La setmana de la moda també s’ha vist alterada.  El dissenyador Giorgio Armani ha decidit celebrar a porta tancada, sense la presència de públic, les dues desfilades previstes per a aquest diumenge a la tarda a causa del coronavirus. En un comunicat, la firma assenyala que la mesura pretén «salvaguardar el benestar de tots els seus convidats». 

Els aïllats

Però la pitjor situació es viu a les 10 poblacions de la Llombardia i en una del Vèneto que estan aïllades des de divendres. Els carrers són buits, i s’assembla d’allò més a un estat d’excepció. La policia s’està desplegant per evitar que els seus habitants se’n vagin i el president del Govern italià, Giuseppe Conte, ha advertit que utilitzarà l’exèrcit si és necessari. A aquells que gosin desobeir se’ls aplicarà el Codi Penal.

Temes:

Coronavirus