ALERTA A ITÀLIA

«Ens van despertar a mitja nit i es van emportar el meu fill»

Declaracions del pare del 'pacient 0' de la malaltia a Itàlia al 'Corriere de la Sera'

L'afectat dirigeix dues plantes d'una fabrica de plàstics i fibra de carboni a Xangai

A sign warning people to stay at home is seen in the town of Casalpusterlengo amid a coronavirus outbreak in northern Italy, February 22, 2020. REUTERS/Flavio Lo Scalzo

A sign warning people to stay at home is seen in the town of Casalpusterlengo amid a coronavirus outbreak in northern Italy, February 22, 2020. REUTERS/Flavio Lo Scalzo / FLAVIO LO SCALZO (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

«Ens van despertar a mitja nit. Va arribar una ambulància a dos quarts de tres i el metge ens va passar un bastonet i després van donar una màscara al meu fill i se’l van emportar». Qui parla és el pare del ‘pacient zero’, el que se suposa que ha portat el coronavirus a Itàlia des de la Xina sense haver mostrat ni un sol símptoma.  En una entrevista telefònica amb el ‘Corriere de la Sera’, l’home, de 80 anys, es mostra espantat, però ara més tranquil que en les primeres hores.

«El meu fill em va trucar fa una estona [divendres a la tarda] per dir-me que després del bastonet també li van fer una anàlisi de sang i que fins ara ha donat negatiu i li està anant bé. Nosaltres també hem donat negatiu i, per tant, estem més alleujats», ha declarat. Tots dos volen quedar en l’anonimat per evitar discriminacions.

Encara no hi ha proves definitives que l’home, de 41 anys, sigui efectivament el ‘pacient zero’, però s’acumulen els indicis. Un dels seus cunyats ha contret la infecció i també va ser al mateix lloc que el jove de 38 que va ser el ‘pacient 1’, el primer a qui se li va detectar la infecció. Per aquesta raó encara està reclòs a l’hospital Sacco de Milà. Els experts intentaran amb noves proves descobrir si ha desenvolupat anticossos contra la Covid-19. Si ho va fer, significa que estava infectat, tot i que en cap moment va desenvolupar símptomes.

Notícies relacionades

El ‘pacient zero’ treballa per a Mae de Fiorenzuola d’Arda (Piacenza), una empresa que fabrica plàstic i fibra de carboni. És el director de dues plantes a Xangai, on ha viscut els últims set anys. «Ens visita tres o quatre vegades a l’any a Itàlia, en aquesta casa on va néixer i va créixer, i es queda amb nosaltres durant deu dies. Aquesta vegada no va poder venir per les vacances de Nadal i es va unir a nosaltres més tard, en un vol d’Air China el 21 de gener», explica el pare.

Si es confirma la hipòtesi que va ser el ‘pacient zero’, serà el responsable involuntari del brot que ha causat ja dos morts i 51 infectats a les regions de la Llombardia i el Vèneto.

Temes:

Coronavirus