Epidèmia a l'Àfrica

La família de Miguel Pajares assegura que ell "no abandonaria mai" a Libèria les dues religioses malaltes

Una cosina del sacerdot demana a les autoritats que facin tot el possible per portar les dues missioneres

1
Es llegeix en minuts

La família del religiós espanyol Miguel Pajares, malalt d'Ebola a Libèria, ha demanat que es traslladi també a Espanya les dues missioneres infectades Chantal Pascaline i Paciencia Melgar. Tots ells continuen a l'Hospital Sant Josep de Monròvia, encara que només està previst que siguin evacuats Pajares i la germana Juliana Bohi, d'origen guineà i nacionalitat espanyola que no està contagiada pel virus. Les dues religioses malaltes tenen nacionalitat congolesa i guineana.

"Estic segura que si Miguel estigués bé del cap no les deixaria allà, no les abandonaria mai, perquè tots tenim dret a una mort digna i més ells que són verdaders germans", ha explicat en declaracions a Europa Press Begoña Martín, cosina del sacerdot malalt.

Martín ha demanat a les autoritats espanyoles que facin tot el possible per portar les dues missioneres malaltes, que coneix personalment. "No podrem tornar a dormir en pau si les deixen allà i el meu cosí no les abandonaria mai", ha assegurat la familiar de Pajares.

Notícies relacionades

Begoña Martín va parlar per última vegada amb el missioner dissabte passat, i el va trobar "molt cansat i preocupat per la febre que ja tenia". Segons ha indicat, des de feia un mes els enviava correus electrònics en què els transmetia la seva preocupació i "demanava ajuda davant la malaltia del germà Patrick Nshamdze, que va morir la setmana passada".

La família recolza la decisió del Govern espanyol de repatriar Miguel Pajares encara que considera que "els tràmits han sigut una mica lents". "No sé si és la millor opció repatriar-los o un hospital de campanya per atendre'ls allà, el que em té molt preocupada és que els portin a tots", ha insistit Martín.

Temes:

Libèria