El religiós espanyol Miguel Pajares té Ebola

El Govern espanyol ha iniciat els tràmits per repatriar el sacerdot toledà, que es troba aïllat en un hospital de Libèria amb dues religioses més també infectades amb el virus

El sacerdot espanyol, durant una entrevista concedida a la CNN. / YOUTUBE / CNN

2
Es llegeix en minuts

El religiós espanyol dels germans de Sant Joan de Déu Miguel Pajares, de 75 anys, ha donat positiu en les proves de l'Ebola, segons ha confirmat l'ONGD Juan Ciudad a través de la seva pàgina web. També han donat positiu Chantal Pascaline Mutwamene i Paciencia Melgar, germanes missioneres de la Immaculada Concepció.

Segons fonts de Ministeri de Sanitat, el Govern espanyol a iniciat "el protocol de repatriació" del religiós toledà, aïllat en un hospital de Libèria. Les mateixes fonts han insistit a dir que els risocs d'un possible contagi son "molt baixos".

"Juan Ciudad ONGD comunica que la situació a l'Hospital Sant Josep de Monròvia on hi ha sis persones aïllades des del divendres 1 d'agost és greu", assegura l'ONGD en un comunicat.

L'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu ja ha comunicat aquesta informació al Ministeri d'Afers Estrangers i Cooperació i al de Sanitat a Espanya, i pròximament informarà sobre les mesures que es prendran i que s'estan estudiant.

El germà Pajares, juntament amb sis companys més --entre ells, una religiosa de nacionalitat espanyola-- estan aïllats a l'Hospital Sant Josep de Libèria des de divendres. En aquest hospital va morir dissabte el seu director, el germà Patrick Nshamdze, després d'haver contret l'Ebola. L'hospital està tancat des d'aleshores.

Aquest dimarts, una portaveu de l'organització ha explicat a Europa Press que el germà Pajares i la germana Chantal --amb qui han parlat per telèfon-- "no es troben bé" i que Pajares està descansant perquè està "molt feble i amb febre".

"Estem abandonats"

En declaracions a Efe, Pajares ha explicat aquest dimarts que se sent "abandonat" al país africà, i espera anar a Espanya per rebre una atenció sanitària adequada.

"M'agradaria (anar a Espanya) perquè tenim molt mala experiència amb el que ha passat aquí. Aquí estem abandonats i no ens satisfan. Volem anar a Espanya i que ens tractin com a persones, com Déu mana", ha afirmat Pajares en declaracions per telèfon abans de transcendir el resultat de les proves.

Amb veu molt feble i entretallada, el religiós toledà ha explicat que té febre alta des de fa dies i que es troba "francament malament. Sóc incapaç d'aixecar el cap"

Amb veu molt feble i entretallada, el religiós toledà ha explicat que té febre alta des de fa dies i que es troba "francament malament. Sóc incapaç d'aixecar el cap".

Notícies relacionades

El Govern està portant els pacients que donen positiu a un centre als afores de Monròvia, però a l'estar clausurat l'Hospital Sant Josep de la ciutat, ells han demanat que en cas de tenir el virus no se'ls traslladi perquè hi ha personal voluntari del centre disposat a atendre'ls.

Per ara, els religiosos reben tractament simptomàtic. A més, l'ONGD va enviar divendres dos carregaments aeris amb materials hospitalaris per a la protecció i l'aïllament del personal sanitari, que estan arribant aquesta setmana.