Sabadell anuncia un augment de vigilància nocturna al seu centre arran de queixes veïnals
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Sabadell ha aprovat un pla d’actuació per a «la pacificació del centre de la ciutat en horaris nocturns». El projecte és fruit d’una moció presentada per una plataforma veïnal –fa set mesos– que alertava del «soroll i de la brutícia» a l’esmentat barri.

El nou pla té per objectiu «donar resposta a les molèsties originades pel soroll i actituds incíviques a la zona», en què es troba la principal concentració d’establiments i locals d’oci nocturn.

No obstant, des de l’Associació de Sabadell Comerç Centre han reaccionat amb «sorpresa» davant l’aprovació del pla: «Per elaborar aquestes mesures, l’Ajuntament ha treballat amb el veïnat, però nosaltres, com a interlocutors per a la dinamització del centre, no hem estat citats», diu en un comunicat. De tota manera, ja han contactat amb el consistori, perquè la seva intenció és «aportar i vetllar per l’activitat comercial».

Així, el pla d’actuació consta de tres grans grups de mesures. En primer lloc, la «sensibilització» tant als propietaris dels establiments com a la ciutadania en general. En efecte, «el projecte contempla diferents trobades amb els responsables dels establiments per continuar treballant conjuntament i també accions de sensibilització sobre el conjunt de la ciutadania».

En segon lloc, es troben les de «vigilància, inspecció i control dels establiments i de l’activitat de les persones que provoquen les molèsties», en mans de la Policia Municipal, amb el suport dels Mossos d’Esquadra. A tall d’efecte, seria la delimitació física del perímetre de les terrasses i les accions contemplades a l’ordenança de civisme –una vegada aquesta s’hagi aprovat de forma definitiva-.

Finalment, i com a tercer bloc, hi haurà accions que tenen per objectiu «pal·liar les molèsties que provoquen les actituds incíviques», com per exemple amb el manteniment dels dispositius especials de neteja.

Notícies relacionades

El Pla ha sigut aprovat aquest dilluns al Ple Municipal del 24 de juliol amb 22 vots a favor (PSC, PP, Vox, ERC), amb l’abstenció d’En Comú Podem (2) i la negativa de la Crida per Sabadell (3).

Més notícies de Sabadell a l’edició local d’EL PERIÓDICO Sabadell

Temes:

Sabadell