Serracant recorrerà la condemna per desobediència durant l’1-O quan era alcalde de Sabadell

zentauroepp46674907 maties serracant190214181221

zentauroepp46674907 maties serracant190214181221 / Anna Mas Talens

1
Es llegeix en minuts
Clàudia Mas
Clàudia Mas

Ubicada/t a Sabadell

ver +

L’exalcalde de Sabadell Maties Serracant recorrerà la sentència –en un termini de 10 dies– de quatre mesos d’inhabilitació especial i 1.800 euros de multa per la seva actuació en relació amb la celebració del referèndum de l’1-O al municipi.

En declaracions a EL PERIÓDICO, Serracant manifesta que és una «sentència política». Més enllà d’una afectació personal, interposa el valor del caràcter col·lectiu: «És necessari entendre que el referèndum es va fer perquè la gent el volia. No hi estem conformes i recorrerem».

Al preguntar-li per la valoració de la condemna, l’exalcalde no s’ha pronunciat, ja que «la sentència no és ferma». Sense fer declaracions valoratives, ha reiterat que la sentència hauria d’haver sigut absolutòria: «Col·lectivament, no ens importen els matisos de si és més o menys temps o més o menys diners, esperàvem que la sentència fos absolutòria, perquè és per una acció política que vaig tenir com a alcalde i que no hauria de comportar pena».

La condemna

Notícies relacionades

La jutge justifica que la pena s’ha imposat tenint en compte el temps transcorregut des de la comissió dels fets. Transcorreguts sis anys des del 2017, veu «adequada» la inhabilitació de quatre mesos i una multa de 1.800 euros.

A més, matisa que la pena no afecta l’exercici de la docència, a la qual es dedica Serracant, que va deixar de ser alcalde de Sabadell el 2019. Malgrat això, actualment també exerceix com a assessor del conseller Juli Fernàndez (ERC).