Memòria històrica

El programa de passejos per a més grans de 60 anys de Rubí dedica una ruta a les ‘Stolpersteine’

Aquest diumenge, 6 de juny, el consistori donarà el tret de sortida a les visites guiades mensuals dirigides a la ciutadania en general

El programa de passejos per a més grans de 60 anys de Rubí dedica una ruta a les ‘Stolpersteine’
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una desena de persones grans han recorregut aquest dijous les onze Stolpersteine que hi ha instal·lades en Rubí (Vallès Occidental) en memòria dels rubinencs deportats als camps de concentració nazis.

La ruta forma part de la programació de passejos ¡Surt a caminar i viu la vida en gran!, que organitza el Servei de Persones Grans Actives de l’Ajuntament per promoure l’activitat física i el coneixement de l’entorn natural de Rubí entre les persones més grans de 60 anys.

«Aportem coneixement sobre l’experiència que van viure aquests onze rubinencs, contribuint així a la recuperació i manteniment de la memòria històrica», ha explicat l’alcaldessa, Ana María Martínez, que també ha participat de l’activitat.

Futures activitats

D’altra banda, aquest diumenge, 6 de juny, l’Ajuntament donarà el tret de sortida a les visites guiades mensuals a les Stolpersteine dirigides a la ciutadania en general. Les places per a aquesta primera ruta ja estan esgotades.

Notícies relacionades

Dins de la iniciativa ¡Surt a caminar i viu la vida en gran!, hi ha programades tres noves activitats: el 17 de juny, es farà una ruta pel torrent dels Alous; l’1 de juliol, el passeig serà per Can Xercavins; i el 15 de juliol, es recorreran alguns dels principals emplaçaments d’art urbà de Rubí.

Més notícies de Rubí a l’edició local d’EL PERIÓDICO