MEDI AMBIENT

Rubí planta 322 arbres i arbustos per revegetar el torrent de Can Serra, fet malbé pel temporal 'Gloria'

Es farà «prioritzant les espècies pròpies de les zones fluvials i la recuperació d'espècies autòctones ja presents a l'àmbit del torrent»

Concretament es plantaran: 12 sargues, 10 saücs, 20 alzines, 50 verns, 10 freixes, 50 avellaners, 50 llentiscles, 50 marfulls, 50 aladerns i 20 roures

rub-rboles

rub-rboles

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Rubí ha iniciat les tasques de plantació al torrent de Can Serra, després que l’Agència Catalana de l’Aigua netegés, entre altres, aquest torrent fet malbé pel temporal ‘Gloria’ i els xàfecs del novembre passat. En concret es plantaran 322 arbres i arbustos.

Així, després de la neteja i retirada de residus de les zones afectades, el consistori ha començat la primera plantació a Can Serra, «prioritzant les espècies pròpies de les zones fluvials i la recuperació d’espècies autòctones ja presents a l’àmbit del torrent».

Concretament, diu el consistori, es plantaran 322 exemplars: 12 sargues, 10 saücs, 20 alzines, 50 verns, 10 freixes, 50 avellaners, 50 llentiscles, 50 marfulls, 50 aladerns i 20 roures.

«Recuperar una comunitat vegetal complexa»

Una vegada finalitzada la primera plantació, a principis d’aquesta setmana, i després de fer «tasques intensives de manteniment», l’ajuntament començarà a programar més plantacions als altres torrents afectats i netejats.

Notícies relacionades

«Aprofitem aquesta actuació de regeneració per recuperar una comunitat vegetal complexa, convertint aquest entorn en un bosc de ribera més divers del que teníem abans dels xàfecs», assegura el regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano.

Més notícies de Rubí a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA