celebració digital

La revetlla de Sant Joan a Rubí mantindrà part de la tradició malgrat la crisi sanitària

La festa organitzada per l'ajuntament acabarà amb un concert d'Empty Cage que es podrà seguir en directe a través d'Instagram

image-2

image-2

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La celebració de la revetlla de Sant Joan, el 23 de juny, a Rubí s’adaptarà a la situació d’emergència sanitària. L’ajuntament ha ideat una programació que manté bona part dels actes tradicionals, a excepció del raval de foc i la foguera, i que s’alia amb el cicle ‘envelaRts’ per proporcionar a la festa un gran colofó musical.

La gran diferència amb edicions anteriors la marcarà l’absència de públic. Per poder garantir la seguretat, l’arribada de la Flama del Canigó, la lectura del manifest reivindicatiu de la cultura popular catalana i el posterior espectacle de foc es desenvoluparan amb l’única participació de la Colla de Diables de Rubí i de les autoritats municipals.

Els actes s’iniciaran a les 22.40 h a la plaça de Pere Aguilera i, per evitar que s’hi concentrin persones, es restringiran els accessos entre les 22.30 i les 23 h als següents punts: carrer del Vapor, carrer del Doctor Robert, carrer de la Justícia, carretera de Terrassa, carrer de Narcís Menard, i carrers de Rafael Casanovas i Narcís Menard.

Tot i que aquesta part de la festa no es podrà presenciar en directe, sí que hi haurà la possibilitat de reviure-la posteriorment en format audiovisual a través del canal de Youtube de l’ajuntament.

També amb l’objectiu de prevenir aglomeracions, aquest any s’ha decidit prescindir del raval de foc i la posterior foguera a l’Escardívol.

‘envelaRts’ de Sant Joan

El que no faltarà en aquesta revetlla, segons informa l’ajuntament rubinenc, serà el final de festa musical, tot i que aquest any només es podrà seguir a través de les xarxes socials. 

Dins del cicle ‘envelaRts’, l’ajuntament ha programat a partir de les 23 h l’actuació del duo rubinenc Empty Cage, guanyador del concurs Sona 9 el 2012 i un dels valors més sòlids de l’escena rockera catalana. La formació integrada per Sergi Estella i Gerard Tort presentarà des del pati del Castell el seu segon disc, Moneda de tres cares, publicat l’any passat.

Notícies relacionades

El concert no tindrà públic presencial però es podrà veure en directe a través de l’Instagram de @rubi_ciutat i, posteriorment, també es podrà disfrutar per temps limitat al canal de Youtube de l’ajuntament.

Revetlla amb precaució

Indicacions per evitar contagis de Covid-19:

Més notícies de Rubí