DETINGUT PELS MOSSOS

El tirador que volia matar Pedro Sánchez presumia d'armes amb el seu entorn pròxim

Veïns del barri de Terrassa on viu Manuel Murillo, fill de l'últim alcalde franquista de Rubí, tenien normalitzat el seu amor pels rifles

Tot i que el qualifiquen com una "persona rara" i "desequilibrada", creuen que "més que un 'llop solitari' era un 'ximple solitari'

zentauroepp45805367 manuel murillo sanchez  foto sacada de su facebook181108102141

zentauroepp45805367 manuel murillo sanchez foto sacada de su facebook181108102141

3
Es llegeix en minuts
Aitana Glasser

L’entorn pròxim de Manuel Murillo, el tirador que volia atemptar contra Pedro Sánchezsabia que emmagatzemava diverses armes al seu domicili de Terrassa. De fet, solia mostrar-les i presumir-ne entre els seus coneguts.

Tot i que passava desapercebut al barri de Vallparadís, Murillo, de 63 anys i fill de l’últim alcalde franquista de Rubí, la seva ciutat natal, solia reunir-se sovint amb un grup de veïns alBar Campus, un local del carrer Violinista Vellsolà pròxim al seu domicili particular.

El Xavi, l’amo del local, en converses amb EL PERIÓDICO, assegura que tothom que el coneixia sabia de la seva afició per les armes i la seva assiduïtat al Club de Tir Terrassa. “Que tenia armes ho sabia perfectament, ho sabíem tots; és un amant de les armes, li encanten, però no les utilitzaria mai per a fer una cosa així", afirma.

Arsenal armamentístic intervingut pels Mossos a Manuel Murillo a Terrassa.

Havia fabricat diverses sarbatanes

De fet, habituals del lloc asseguren que havia aparegut en més d’una ocasió amb algunes d’aquestes armes i que no les amagava: “No és cap secret: en aquest barri hi ha molta policia i ell venia aquí amb la seva pistola a la seva funda o deia ‘vinc de disparar una estona avui’.Tenia llicència d’armes, podia tenir-les”.

Tal era la seva afició que fins i tot havia fabricat ell mateix diverses sarbatanes. “És enginyer, no és cap ximple”, assegura l’amo del bar terrassenc, la qual cosa podria explicar la seva capacitat per manipular algunes de les seves armes. “No sé d’on les treia o si eren il·legals o no, però ell en sap”, afirma el Xavi.

A l’interior de casa seva, els Mossos van localitzar pistoles, subfusells –alguns de manipulats per poder metrallar- i fins i tot rifles, un d’ells amb capacitat per assolir un objectiu situat a 2 quilòmetres de distància gràcies a una mira telescòpica.

Entorn familiar

Diversos veïns consultats per aquest diari a peu de carrer coincideixen a qualificar Murillo com “una persona rara”, fins i tot desequilibrada. “Jo sempre he dit que no hi toca gaire”, apunta un veí i amo d’un negoci pròxim al seu domicili. Una cosa que diuen també del seu entorn familiar més pròxim.

Al seu barri, gairebé no coneixia ningú la detenció de Manuel Murillo

La seva mare i la seva germana gran, amb qui conviu al seu pis de Terrassa, són conegudes pels veïns també per protagonitzar diverses escenes a la zona. Especialment la seva germana, que, asseguren, acostuma a passejar-se pel barri xisclant, parlant sola i insultant els transeünts.

No obstant, pràcticament no sabia res ningú ni coneixia la detenció de Murillo. Tot i que es van estranyar de no veure'l durant un temps, no ha sigut fins que el cas ha sortit en els mitjans de comunicació que han sigut conscients del motiu de la seva absència.

De fet, molts dels seus veïns no sabien que es tractava d’un resident del barri, ni tan sols els qui compartien vorera amb ell, que s’assabentaven del cas per la presència de la premsa i que neguen haver-lo vist pel barri o haver-se relacionat amb ell.

Sense afiliació política

Tot i que el coneix des de fa més de 10 anys i comparteixen amistat, l’amo del bar pròxim al domicili de Murillo assegura no conèixer si simpatitzava amb Vox –la coordinadora territorial del qual va fer saltar les alarmes- o una altra força política. “No havia comentat res de Pedro Sánchez; de política en parlava poc, sempre parlava del seu treball o d’altres coses”.

Tot i que coneixen la seva ideologia i el seu posicionament franquista, els seus veïns diuen que no creuen capaç Murillo de cometre una acció com la que se li acusa i asseguren que és una persona “molt noble” i que la notícia els ha “xocat”.

“Penso que és molt tonto i que se li en va la força per la boca, fins i tot jo vaig arribar a tenir alguna baralla amb ell. Té coses rares, però no crec que sigui un 'llop solitari', més aviat un ximple solitari”, assegura l’amo del negoci.

Notícies relacionades

Més notícies de Rubí en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Més notícies de Terrassa en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA