CAMP DE GOLF

Tanca per ordre judicial el camp de golf de Can Sant Joan de Rubí

Els deutes acumulats per l'empresa que el gestionava han obligat a decretar-ne el tancament

13255996 1301372706556905 2118800673124364685 n

13255996 1301372706556905 2118800673124364685 n

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El camp de golf de Can Sant Joan, situat entre Rubí i Sant Cugat, està tancat des de fa una setmana per ordre judicial. Els deutes acumulats per l'empresa que explotava la instal·lació des de l'any passat, Puro Campo SL, han obligat la Federació Catalana de Golf.

El tancament del camp ha deixat al carrer els treballadors, que feia mesos que no cobraven el salari. L'advocat de l'empresa s'ha posat en contacte amb ells per assegurar-los que aviat rebran la seva retribució gràcies al Fons de Garantia Salarial (FOGASA) que garanteix el cobrament de salaris i indemnitzacions pendents d'abonar als treballadors d'empreses que s'hagin declarat insolvents, segons informa 'Rubítv.cat'. 

Però aquest no era l'únic problema econòmic de l'empresa, gestora del camp des de principis del 2017, i que acumulava nombrosos deutes als quals no ha pogut fer front. Els socis, que no havien sigut avisats del tancament, han perdut –de moment– els diners que havien pagat per endavant per fer ús de les instal·lacions.

El fracàs d'un ambiciós projecte

El camp de golf de Can Sant Joan, dissenyat pel golfista espanyol Severiano Ballesteros, es va inaugurar el 1994 i es va convertir en el primer camp de golf públic de Catalunya. La seva construcció va ser impulsada per la Reial Federació Espanyola de Golf i la Federació Catalana de Golf, amb la col·laboració de l'Institut Català del Sòl, la Generalitat i el Consell Superior d'Esports. 

El 2015 es va vendre la seva concessió que, dos anys més tard, va anar a parar a mans de Puro Campo SL, empresa dedicada a l'explotació de finques rústiques i dirigida per un empresari rus que pretenia fer inversions de millora al camp per atreure nous clients, segons afirma el mateix mitjà.

Notícies relacionades

Les obres de millora no van arribar mai i l'estat del camp va anar empitjorant amb el pas dels mesos,i això va generar una situació de deixadesa que fins i tot queda reflectida als principals portals d'opinió de la xarxa.

La Federació Catalana de Golf, que va decidir clausurar el camp, ha declinat respondre a les preguntes de 'Rubítv.cat' i ha assegurat, en un comunicat, que «està treballant per trobar un altre operador adequat i solvent» per gestionar el camp, i evitar-ne així el tancament definitiu.