BALANÇ A L'EQUADOR DEL MANDAT

Veïns per Rubí: "La ciutat té un greu problema de gestió de recursos públics de l'Ajuntament"

"Rubí té més de 100 naus industrials buides amb més de 5.000 metres quadrats i la inversió que s'hi ha destinat durant el 2016 i 2017 ha estat zero"

Antoni García, únic regidor de Veïns per Rubí, en una imatge d’arxiu.

Antoni García, únic regidor de Veïns per Rubí, en una imatge d’arxiu.

4
Es llegeix en minuts
MANUEL ARENAS / RUBÍ

Veïns per Rubí (VR), és l'únic grup municipal que només compta amb un regidor al Ple de l'Ajuntament de Rubí des de les eleccions municipals de 2015. Veïns per Rubí (VR),Antoni García


Pregunta. ¿Quin és la seva valoració en termes generals dels 2 anys de mandat de l'actual Govern?

Resposta. Com ja hem expressat en diferents ocasions al Ple municipal, ens trobem davant un Govern continuista, en el pitjor sentit del terme. Tenim una ciutat gestionada de forma deficient, amb una pressió fiscal elevada que no es justifica en termes de liquidació pressupostària, una ciutat amb greus problemes de neteja i de manteniment dels espais públics: no és casual que el contracte de neteja i recollida de residus porti més d'un any en pròrroga forçosa, com altres contractes.

Per un altre costat ens trobem amb una política de Recursos Humans que ha fet prevaler el clientelisme, el nepotisme i l'amiguisme, a través dels assessors de Govern i altres figures. Com a prova d'això tenim també un informe de la Secretaria general de l'Ajuntament que diu que en el cas de 7 treballadors han canviat les condicions econòmiques sense canvi de lloc de treball, i que canvis com aquests poden constituir "desviació de poder". I en el cas també de la plantilla municipal, aquesta segueix tenint el nivell més elevat de treballadors interins de tot Espanya. Un fracàs que està portant a un clima laboral insuportable.

La transparència real ha xocat directament amb la voluntat d'opacitat del Govern en dues qüestions: les contractacions d'empleats i els contractes públics amb empreses, amb dues mocions presentades a proposta de VR per crear òrgans de control específic, que van ser aprovats a pesar l'oposició del Govern, que després s'ha negat a complir-les. I finalment ens trobem amb una actuació de total falta d'ètica per part de l'alcaldessa que, davant el risc d'una moció de censura, va incorporar un trànsfuga al seu equip de Govern amb un sou de 40.000 euros a mitja jornada. En resum, la ciutat de Rubí, amb aquest Govern en total decadència, té un greu problema de gestió dels recursos públics del nostre Ajuntament.

Antoni García

VEÏNS PER RUBÍ

Rubí té més de 100 naus industrials buides amb més de 5.000 metres quadrats, però la inversió destinada el 2016 i 2017 ha estat de zero euros


P. Com a polítiques concretes, ¿quines mesures canviarien, afegirien o haurien portat a terme de manera diferent?

R. Rubí necessita un pla de manteniment rigorós, ben planificat i ambiciós, tant pel casc urbà com per les urbanitzacions, aquestes últimes en una situació insostenible. Pel que fa a la neteja de la via pública, es fa imprescindible un canvi en profunditat, i una planificació i control adequats. La mobilitat és un altre dels greus problemes que té la ciutat, sense un Pla de mobilitat integral de la ciutat que reclamem des d'inici de mandat diferents grups municipals. La política de Recursos Humans ha de canviar i fer un gir de 180 graus: s'ha de facilitar formació adequada als treballadors, no s'han de produir greuges comparatius en funció de la relació del treballador amb el partit que governa la ciutat, s'han d'ordenar i dimensionar adequadament tots els departaments, i s'ha d'apostar de veritat per un procés d'estabilització de la plantilla municipal.

En l'àmbit industrial, Rubí té més de 100 naus industrials buides amb més de 5 mil metres quadrats, i la inversió ordinària el 2016 i 2017 que s'hi ha destinat és de zero euros. No és la millor manera d'apostar pel sector industrial, que és clau a la nostra ciutat, creiem. És necessari disposar d'un Pla d'Ordenació Urbanístic adequat a la realitat socioeconòmica actual, i els socialistes han estat incapaços en més de 10 anys d'aconseguir-ho.


P. ¿Quina valoració fan de l'Estudi de Satisfacció Ciutadana (800 enquestes telefòniques com a mostra) en el qual el Govern ha basat el balanç d'aquests dos anys?

R. Deixa en evidència que la població de Rubí té majoritàriament sensació d'inseguretat en la ciutat, cosa que ens hauria de fer reflexionar respecte la falta d'efectius de policia local (hi ha 25 vacants en la relació de llocs de treball aprovada per a 2017). La neteja és la segona qüestió que més preocupa als veïns, el que demostraria la incapacitat de gestió del Govern municipal en aquest aspecte. En qualsevol cas estem parlant d'una enquesta, i aquestes sempre s'han de valorar amb molta prudència.

Antoni García

VEÏNS PER RUBÍ

En el cas de les activitats per a joves, Rubí ha passat de ser un referent a la comarca fa 30 anys a ser una ciutat sense prou incentius 


P. ¿Quins són els aspectes de Rubí que millor valoren? ¿I aquells que poden necessitar una millora?

R. Rubí és una ciutat excel·lentment comunicada per carretera, fet que li dona un gran potencial per acollir noves empreses, ja siguin del sector industrial, però també del sector serveis. Però malgrat això, no s'està facilitant des del Govern municipal del PSC, amb el suport de Ciutadans, aquesta expansió. La resta d'aspectes requereixen una millora: mobilitat interna, millora i manteniment d'espais públics, activitats d'oci, manteniment de zones verdes, neteja, espais d'aparcament, protecció del medi ambient, entre altres.


P. Aparcament i activitats per a joves són els ítems pitjor valorats (suspenen) per la ciutadania segons l'Estudi. ¿Hi estan d'acord?

Notícies relacionades

R. Estem d'acord en què són dues de les qüestions en les quals la nostra ciutat ha anat empitjorant en els últims 20 anys: com que els socialistes no tenen model de ciutat, es van retirant places d'aparcament a barris i, sense pla de mobilitat, no s'ofereixen alternatives viables. En el cas de les activitats per a joves, Rubí ha passat de ser un referent a la comarca fa 30 anys a ser una ciutat sense prou incentius perquè els joves gaudeixin del seu temps d'oci de qualitat a la nostra ciutat.

Més notícies de Rubí

Temes:

Rubí