On Catalunya

restaurants

Empatxar-se a càrrec de l'empresa

No podem evitar que el teu sopar d'empresa acabi amb ressaca, conga i la directora de departament fent la croqueta, però et donem 12 alternatives perquè també sigui memorable per altres motius que l'endemà puguis comentar

quepaguielcap

quepaguielcap

8
Es llegeix en minuts
Òscar Broc

Cada any igual. El sopar d’empresa és un 'loop' temporal del qual sembla impossible fugir. Sempre els mateixos llocs seborreics. Sempre la mateixa gasòfia. Entrants insulsos, carn espardenya reescalfada, trossos de peix congelat. I tot regat amb gerres de cervesa calenta, vins negres que deixen un rastre negrós als llavis de tan dolents que són… i garrafa, litres de garrafa. 

Ja és hora d’acabar amb aquesta dinàmica autodestructiva i afrontar l’excés amb seny. Tot acabarà malament, és la tradició espanyola d’aquest tipus d’actes. Hi haurà escenes aterridores: mones còsmiques, congues decadents, indisposicions i còlics. Però que el final apocalíptic sigui inevitable no implica que el trajecte del sopar sigui també un trauma.

Per això, hem decidit brindar-te una llista de restaurants perquè celebris un sopar d’empresa diferent, fora de rutines: com que saps que a les tres de la matinada la festa es convertirà en una pel·lícula de terror, intenta que almenys el sopar deixi entre els teus empleats un record agradable… si és que se’n recorden d’alguna cosa. 


— 1 —

THE JUICE HOUSE

THE JUICE HOUSEParlament, 12

www.thejuicehouse.es

La quantitat de greix que ens fiquem al cos en un sopar d’empresa podria acabar amb la vida d’un pterodàctil. Resulta gairebé impossible esquivar aquesta allau de lípids. Afortunadament, un temple del menjar healthy com The Juice House no té por d’aquestes reunions. Intenta convèncer el teu cap que si celebra el sopar d’empresa en aquest espai, la seva mà d’obra viurà més anys i no es produiran còlics en massa. Lluminós i d’aires escandinaus, només pensa en clau de manduca saludable: matèria primera de proximitat, sucs cold pressed, cafè premium, amanides colossals, vins ecològics... ¡Per fi un sopar d’empresa que no provoca víctimes! 


— 2 —

TANDOOR

TANDOORAragó, 8

www.restaurantetandoor.com

Nath Surinder va obrir el primer Tandoor al carrer de Calàbria fa més de deu anys. El seu fill, Ivan Surinder, ha heretat la tradició culinària del seu progenitor i l’ha actualitzat en una nova versió del Tandoor, situada al carrer d’Aragó. Modern i al·lèrgic a les decoracions PortAventura, aquest restaurant acull sopars d’empresa des de fa temps (i em consta que amb èxit). Canviaràs el braó i l’entrecot al pebre per les samoses i el pollastre 'tikka massala'. I ho agrairàs. Per cert, la cuina índia de Tandoor està adaptada al paladar europeu: la milícia antipicant pot estar tranquil·la. Coreografies made in Bollywood permeses a l’hora dels 'chupitos'.


— 3 —

DANS LE NOIR? / DINE IN DARK

DANS LE NOIR? / DINE IN DARKPasseig de Picasso, 10 / Carme, 33 

www.barcelona.danslenoir.com / www.the44.xyz/en

A l’oficina hi ha moltes persones que no es poden ni veure. Doncs a Dans Le Noir? i Dine In Dark no es podran veure, això està garantit. De fet, no veuran un borrall, perquè en els dos espais els sopars transcorren a les fosques. Negror total. Estalvi en la factura de la llum. Si no suportes el tipus de comptabilitat i les seves comissures ensalivades, no l’hauràs de veure. Si no vols rebentar de vergonya aliena quan la directora de departament s’emborratxi i faci la croqueta ¡no la veuràs! Si tens un afer amb el de pressupostos, podràs recrear-te tocant-lo sense traves. Ostres, tenim el sopar d’empresa perfecte davant els nostres nassos i ningú se n’havia adonat.


— 4 —

PLATESELECTOR

PLATESELECTOR

www.plateselector.com

Els ideòlegs de la magnífica web gastronòmica Plateselector també organitzen sopars i esdeveniments de caràcter privat en un espai idíl·lic al Poblenou. Tenen el seu xef particular, facturen cuina internacional de màxima qualitat i s’adapten a qualsevol petició: si vols dj, el tindràs. Si vols una barra de còctels, la tindràs. Si vols un menú per a celíacs, el tindràs. Si vols projeccions amb fotos dels teus caps fent el ridícul, les tindràs. Per aclarir dubtes, escriu a info@plateselector.com i escoltaran les teves pregàries. ¿Vols marcar-te el puntàs amb els teus treballadors? Aquí tens la solució.


— 5 —

CHICKEN SHOP & DIRTY BURGER

CHICKEN SHOP & DIRTY BURGERPlaça del Duc de Medinaceli, 2

www.chickenshop.com/ca/barcelona

Obert fa poc pel club privat Soho House, aquest immens restaurant que sembla que no s’acaba mai és una aposta segura. Té espais i taules suficients per acollir diversos sopars d’empresa, i la seva carta es redueix a dues paraules màgiques que tornaran boja la parròquia: pollastres i hamburgueses. Greix 'cool'. Els seus pollastres rostits són pecat mortal, potser els millors de la ciutat, i el 'dirty bacon burger' està per llepar-se’n els dits. Fins i tot els vegans hi poden disfrutar: hi ha 'veggie burger', panotxa a la brasa i amanides. Ah, també preparen excel·lents còctels, però deixa’ls per al final o hauràs començat una conga abans que arribi el sucós pit que has demanat.  


— 6 —

MAITEA

MAITEACasanova, 155

www.maitea.es

¿'Pintxos' per a un sopar d’empresa? I tant. A Maitea no només tenen els millors de Barcelona, també fan el treball brut i te’ls porten a la taula. No caldrà que et moguis. A més, cada nou pintxo que surt de la cuina també passa pel menjador, per si algun golafre vol afegir algun caramelet a la seva comanda. Aquest llegendari i espaiós restaurant basc garanteix tiberis per a triatletes de l’infart estomacal. Mitjanes còsmiques que et faran tornar boig, peus de porc que et faran plorar colesterol, ous estrellats amb més xoriço que la fàbrica de Revilla… ¿Algú ha dit el paradís?  


— 7 —

O'BARQUIÑO

O'BARQUIÑOPríncep de Viana, 1  

www.facebook.com/OBarquino

Cuina gallega de guerrilla. Olla, guisats i aquestes coses. O’Barquiño és un restaurant d’aparença humil situat a la frontera entre el Raval i Sant Antoni. Però no et deixis enganyar pel seu look antic: és un dels hot spots més sol·licitats per a sopars de grup en èpoques nadalenques. El be, el turbot, l’entrecot i el ribeiro poden ser les claus, però alguna cosa em diu que el secret d’aquest veterà local són els números de transformisme i copla que se succeeixen durant la pitança. Parlo d’artistes de la tercera edat que es converteixen en dives folklòriques i amenitzen la ingesta. Només per les cares d’estupefacció dels teus treballadors, ja haurà valgut la pena.


— 8 —

ENIGMATIUM

ENIGMATIUMwww.enigmatium.com

Ets el clàssic cap enrotllat. Sempre tens algun acudit per als teus treballadors. ¿Has vist la sèrie 'The office'? Doncs això. Si vols mantenir intacta la teva reputació de tipus guai, no dubtis a trucar a Enigmatium. El que t’ofereix aquesta proposta és un sopar espectacle especialment dissenyat per a grups. El restaurant és secret i l’hauràs de trobar a base de pistes. Al recinte t’espera una nit de xous de màgia, enigmes interactius i moments de pujada d’adrenalina, cortesia dels animadors. Si s’estila la 'pachanguita' a la teva oficina, si sou més divertits que la granota Gustau, aquest és l’horitzó final dels sopars d’empresa. A partir d’aquí, les lleis de la física s’ensorren.


— 9 —

L'OLLA DE SI CHUAN

L'OLLA DE SI CHUANAragó, 224

www.lolladesichuan.net

Un restaurant xinès que no té un nom xinès. Bon senyal. Un restaurant xinès on van els xinesos. Boníssim senyal. Si estàs fart dels sopars d’empresa 'mainstream', la idea deportar els teus empleats a un xinès pot ser un triomf… sempre que acabis al lloc adequat. ¿Busques menjar xinès tradicional de veritat? Definitivament, L’Olla de Si Chuan és aquest lloc adequat. De fet, l’especialitat que dóna nom al local és una olla gegant amb dos caldos diferents i un desplegament infinit de platets amb aliments, que els comensals han de cuinar a la mateixa marmita. Ben alimentats i entretinguts. Quina pena que no hi hagi karaoke.


— 10 —

UNA CENA DE MUERTE

UNA CENA DE MUERTEwww.unacenademuerte.es

Mai un nom ha descrit tan bé el concepte sopar d’empresa. Malgrat l’enunciat dissuasori, Una Cena de Muerte vol que els grups que responen a la seva crida s’ho passin teta, es deixin anar, s’oblidin dels rigors laborals per unes hores. És una opció interessant si a l’oficina hi ha excedents de personatges graciosos amb ganes de gresca. L’equip d’actors d’aquest sopar espectacle proposa humor i intriga a dojo durant el sopar i fa partícips els comensals de l’acció. Perquè un dels actors morirà. I s’haurà de descobrir el nom de l’assassí entre copa i copa, amb el puntet ben amunt. No t’espantis pas: la idea és que et moris… però de riure.


— 11 —

O'RETORNO

O'RETORNOComte d'Urgell, 168

www.oretorno.es

Triple B: bo, bestial i barat. En aquest restaurant gallec se serveix un pop a feira libidinós, contundent. I no escatimen en octòpode: la ració gran és un Kilimanjaro de pop que posarà a prova la vostra resistència estomacal. I es tracta de la tònica del restaurant: les safates de marisc i lacón també podrien alimentar els tres dracs de Joc de trons. Una opció ideal per menjar (bé) fins a implosionar i no deixar-se la paga doble en l’intent.

Per cert, O’Retorno és un dels llocs més cobejats en matèria de sopars tribals. Si no hi trobes lloc, estira els teus tentacles i prova sort al seu germà petit, O’Retorniño (Rosselló, 147). 


— 12 —

GOUTHIER

GOUTHIERMañé i flaquer, 8

www.gouthier.es

Notícies relacionades

Ha sigut un any increïble per a la teva empresa. Una empresa petita, sí, però triomfadora. Com que sou pocs, pots permetre’t un dispendi extra i un toc de glamur. Per a això tens Gouthier, un gastrobar especialitzat en ostres de màxima qualitat que promet sopars d’empresa en petit format. Exquisides i afrodisíaques. 

Si no t’agraden les ostres, respira, perquè no tot són bivalves en aquesta santa casa. Hi ha peixos fumats, carn de qualitat, fuagràs i altres  delikatessen per acompanyar la pluja de iode. Per cert, Gouthier juga amb una àmplia gamma d’ostres, però millor que no se us en vagi la mà amb aquests mol·luscos o el soparet pot acabar com el 'backstage' del Saló Eròtic de Barcelona.