CINE

Aniston i Affleck, entre Eastwood i Maura

2
Es llegeix en minuts
TXERRA CIRBIÁN / Barcelona

Dos films d'acció i tres comèdies de temàtica molt diferent configuren l'oferta cinèfila d'aquest dissabte a la nit, en què abunden noms tan coneguts com Clint Eastwood, Tom Cruise, Jennifer Aniston, Ben Affleck i Carmen Maura.

Acció

El principiant

22.00 TV-3

Direcció: Clint Eastwood Actors: Clint Eastwood, Charlie Sheen, Sonia Braga, Raúl Julia, Tom Skerritt, Lara Flynn Boyle País: EUA (1990) 121 min.

Diuen que la Warner no va guanyar el previst amb 'Caçador blanc, cor negre', l'anterior pel·lícula dirigida i interpretada per Clint Eastwood, i que li va demanar a cuita corrents un 'thriller' comercial a l'estil de 'Harry el Brut'. El resultat, un còctel de 'thriller', acció i comèdia de parella de policies, va tenir menys èxit de l'esperat, tot i comptar amb un parell de guionistes en ascens (Scott Spiegel i Boaz Yakin) i el productor Howard G. Kazanjian, col·laborador de George Lucas. Eastwood interpreta un endurit inspector, a qui assignen un agent principiant (un insuportable Sheen) per atrapar els assassins d'un col·lega.

Acció

Collateral

22.00 PARAMOUNT 

Direcció: Michael Mann Actors: Tom Cruise, Jamie Foxx, Jada Pinkett Smith, Mark Ruffalo, Peter Berg, Javier Bardem País: EUA (2004) 120 minuts

Foxx, l'actor de 'Django desencadenado', i un Tom Cruise de cabells blancs i molt allunyat dels seus personatges habituals –aquí interpreta un fred i calculador assassí a sou– protagonitzen aquest trepidant 'thriller'. El primer condueix el taxi que agafa el segon per fer un últim encàrrec: liquidar cinc persones en una nit.

Comèdia

Atasco en la nacional

22.00 TVE-1 

Direcció: Josetxo San Mateo Actors: Pablo Carbonell, Anabel Alonso, Ana Polvorosa, Luisber Santiago País: Espanya (2007) 95 minuts

El director i guionista Josetxo San Mateo va dir que desitjava fer aquí una comèdia com les de Berlanga: no ho va aconseguir. Una família que es dirigeix a passar les seves vacances d'estiu en un poble valencià queda atrapat en un gran embús. A l'arribar tard al seu destí, l'apartament que havien reservat ja ha estat llogat. Cabrejats, van a protestar.

Comèdia

Qué les pasa a los hombres

22.10 ANTENA 3

Direcció: Ken Kwapis Actors: Jennifer Aniston, Ben Affleck, Bradley Cooper, Jennifer Connelly, Scarlett Johansson, Drew Barrymore, Justin Long País: EUA (2009) 129 minuts

Greg Behrendt i Liz Tuccillo, guionistes de la sèrie 'Sexe a Nova York', van escriure el 2004 'He’s just not that into you', una novel·la d'èxit de la qual va comprar els drets l'actriu i productora Drew Barrymore, i que es convertiria en aquesta comèdia coral protagonitzada per un grapat d'estrelles amigues, i en què ella es va reservar un paper secundari. Affleck i Aniston són la parella protagonista: viuen junts, però ell no es vol casar, cosa que esquerda la relació. En canvi, Cooper que interpreta el marit de Connelly, l'enganya amb Johansson. A més, una amiga soltera de totes dues intenta trobar un noi que l'estimi.

Comèdia

La comunidad

0.30 TVE-1 

Notícies relacionades

Direcció: Álex de la Iglesia Actors: Carmen Maura, Emilio Gutiérrez Caba, Terele Pávez, Sancho Gracia, María Asquerino País: Espanya (2000) 107 min.

Des d''El día de la bestia', Álex de la Iglesia no havia tingut un èxit tan notable com amb 'La comunidad', la pel·lícula espanyola més taquillera del 2000. Comèdia negra a l'estil '13 Rue del Percebe', però amb tocs d'intriga i de terror, segueix els passos d'una venedora de pisos que es topa amb una milionada amagada a casa d'un vell mort, que ella té en cartera. Uns diners que un grup de veïns esperen repartir-se des de fa molt temps. Entre altres premis, va aconseguir la Concha de Plata de Sant Sebastià i el Goya per a Carmen Maura, i el Goya al millor actor de repartiment per a Emilio Gutiérrez Caba.

Temes:

Cine Ben Affleck