Aragonès pugna per concentrar el vot progressista a Esquerra

El president de la Generalitat assenyala el PSC per defensar "les polítiques més conservadores de tota la seva història"

Aragonès pugna per concentrar el vot progressista a Esquerra

Enric Fontcuberta / EFE

1
Es llegeix en minuts
Gisela Boada
Gisela Boada

Redactora

ver +

El president de la Generalitat i candidat d’ERC, Pere Aragonès, va fer ahir una crida a concentrar el vot progressista en el seu partit i no en el PSC "que defensa les polítiques més conservadores de tota la seva història amb l’agenda comprada a la gran patronal" en les eleccions de diumenge vinent. "No és d’esquerres qui s’oposa a regular els lloguers de temporada, qui ataca la immersió lingüística, qui considera que les polítiques feministes han anat massa lluny o qui es vol carregar la Ricarda i defensa el Quart Cinturó", va remarcar.

En un míting a Barcelona, amb les intervencions de la secretària general, Marta Rovira; de la cap de llista de Jovent Republicà, Mar Besses; i del seu portaveu, Pol Baldomà; Aragonès va defensar un finançament singular per a Catalunya com una manera d’impulsar polítiques socials i va burxar en la mobilització dels més joves per aconseguir un referèndum d’autodeterminació.

Així, el republicà va treure pit de les polítiques que ha portat a terme sent al capdavant de la institució com la rebaixa de les taxes universitàries, la regulació del preu del lloguer i l’extensió de la T-Jove arreu del país. "Però no en tenim prou, en volem més, perquè ho volem tot", va emfatitzar.

Crítiques a Junts

Notícies relacionades

Tampoc van faltar crítiques a Junts, de qui va avisar que "pretenen retallar serveis a qui menys té" i que si tornen a liderar la Generalitat, poden tornar a aplicar "retallades" en sanitat i habitatge.

Rovira, va intervenir en el míting des de Ginebra, també va animar els joves a decantar-se per Esquerra per aprofundir en les polítiques progressistes. En aquesta línia, Besses va carregar contra "els senyors amb corbata i toga que criminalitzen els joves que surten a lluitar per un país millor".