Feijóo es llança contra el PSOE per "menystenir els agricultors"

El Partit Popular es presenta en un acte a Múrcia com "el partit del camp"

Feijóo es llança contra el PSOE per "menystenir els agricultors"

JAIME FERRÁN

2
Es llegeix en minuts
JAIME FERRÁN

Alberto Núñez Feijóo va començar ahir a Cieza (Múrcia) la precampanya a les eleccions europees en un acte sectorial sobre agricultura, en què va defensar que "el PP és el partit del camp". "No és casual que el primer acte del primer partit d’Espanya sigui sobre agricultura", va assegurar el president dels populars. Segons la seva opinió, "el camp és dels sectors més menyspreats del Govern socialista".

"N’hi ha prou amb veure a qui han elegit com a candidata, a la ministra del Govern que més ha menystingut els agricultors", va precisar el dirigent conservador, amb referència a la responsable de la Transició Ecològica, Teresa Ribera, que, al seu entendre, "no coneix ni estima el camp".

En aquest mateix sentit, va acusar l’Executiu de Pedro Sánchez d’haver gestionat el sector primari "des del sectarisme", posant com a exemple la "desprotecció" dels ramaders davant el llop, el boicot internacional a les maduixes de Huelva "encoratjat pel Govern", la "criminalització" del sector carni i l’intent de solucionar el problema de la sequera "sense criteri ambiental, sinó polític".

"El PSOE ha insultat la vostra intel·ligència", va afirmar als electors del món rural, que va instar a no quedar-se a casa en els comicis europeus. "La resposta del camp ha de ser clara: si aneu tots a votar el 9 de juny, el PSOE perd les eleccions europees".

Els compromisos

El líder del PP va anunciar que el partit firmarà un manifest amb compromisos per executar a les institucions de Brussel·les si guanyen les eleccions. Per començar, va avançar que el Partit Popular Europeu (PPE) nomenarà el comissari d’Agricultura, que tindrà les competències d’aigua.

Sobre el comerç amb tercers països de fora de la Unió, establiran clàusules que assegurin la competència lleial. També, va afegir Núñez Feijóo, reforçaran la Política Agrària Comuna (PAC) perquè "han pujat tots els costos" i lluitaran contra l’"entramat burocràtic", indicant que cal "demanar perdó" als productors per haver-los imposat mesures com la rotació de cultius i el Quadern Digital. La seva intenció, va afirmar, és convertir el sector alimentari en un sector estratègic. Finalment, no consentiran "que s’insulti al camp i s’enfronti al medi ambient", que, va emfatitzar, "d’això viu el Govern".

El president del PP regional, Fernando López Miras, va destacar la importància dels comicis del 9 de juny perquè "ens acosta a les eleccions generals, que Sánchez se’n vagi i que Feijóo sigui president del Govern d’Espanya".

Discrepàncies

Notícies relacionades

López Miras va reconèixer que els populars murcians han estat "en desacord" amb algunes decisions de les institucions europees (governades per la dreta), com no treballar en les clàusules mirall i lluitar contra la competència deslleial, afavorir l’"embolic burocràtic" de la PAC i defensar una "política mediambiental que criminalitza els agricultors".

La candidata europea dels populars, Dolors Montserrat, va lloar Múrcia per ser l’"horta d’Europa" i va exclamar que "el PP és el partit del camp", pel que la seva veu "estarà representada sota les sigles del Partit Popular a Brussel·les". I ho farà, va prosseguir, "davant la criminalització de l’esquerra i la seva excessiva burocràcia". La dirigent popular va criticar a Pedro Sánchez que nomenés com a candidata a Teresa Ribera, una "enemiga dels agricultors" que ha "abandonat el món rural"; i va posar en valor que "són els agricultors els que més lluiten contra el canvi climàtic".