Junts avisa els jutges que la llei no els permet "anar més enllà en la fabulació"

Aragonès apunta al "principi de la fi d’un malson" amb la norma i recorda que "la política es fa amb els vots i en els parlaments"

Junts avisa els jutges que la llei no els permet "anar més enllà en la fabulació"

MIGUEL ÁNGEL RODRÍGUEZ QUIM BERTOMEU

2
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez
Quim Bertomeu
Quim Bertomeu

Periodista

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Satisfacció plena a ERC i Junts per l’aprovació de la llei d’amnistia en la comissió de Justícia amb els canvis que van acordar amb el PSOE. Les dues formacions independentistes van aplaudir ahir el pacte i van treure pit del text que, diuen, cobreix tots els involucrats en el procés independentista. A més, les dues formacions van assenyalar que l’actual text de la norma servirà per parar els peus al poder judicial. "Aquesta llei talla d’arrel la possibilitat que la cúpula judicial espanyola vagi més enllà en la seva imaginació i en la seva fabulació", va dir la portaveu postconvergent, Miriam Nogueras.

Abans d’entrar en la comissió de Justícia, on la norma va rebre el vistiplau d’una majoria parlamentària, tant Nogueras com la seva homòloga a ERC, Teresa Jordà, es van mostrar satisfetes amb el text final. "Guanya la democràcia, torna a la política allò que mai havia d’haver sortit de la política", va afirmar la dirigent republicana. Nogueras també va reivindicar que han aconseguit tots els seus objectius i que, per això, poden recolzar la llei, malgrat que fa un mes la van rebutjar en ple.

No obstant, totes dues van criticar que al davant tenen el poder judicial, que és qui haurà d’aplicar la norma. Jordà va afirmar que l’aprovació de la llei els dona força per "superar tot" el que els "vingui a sobre". "Allà fora està ple, i no només parlo del poder judicial, d’altres formacions polítiques que intentaran torpedinar aquesta llei, però nosaltres estem convençuts que té prou garanties perquè surti endavant".

Notícies relacionades

Nogueras va ser molt més contundent: "Aquesta llei talla d’arrel la possibilitat que la cúpula judicial espanyola vagi més enllà en la seva imaginació i en la seva fabulació". I no només això. "A veure si hi ha algun jutge que vol prevaricar...", va reblar, deixant clar que confia en la robustesa de la norma.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, també va celebrar l’aprovació de llei d’amnistia: "És el principi de la fi d’un malson, un malson en forma de repressió que ha suposat presó, presó i amenaces sobre centenars de persones". Ho va dir des dels passadissos del Parlament, on va voler comparèixer per celebrar que "avui és un gran dia" perquè comença amb el camí que traurà el procés dels tribunals per tornar-lo al terreny de la política. Aquest és almenys el seu vaticini: trigarà més o menys, però va assegurar que se’n beneficiaran tots els encausats.

Temes:

PSOE