Rebuig del PP

Tercer cop de porta del PNB a negociar la investidura de Feijóo: «Les posicions ja estan fixades»

Tercer cop de porta del PNB a negociar la investidura de Feijóo: «Les posicions ja estan fixades»
1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Per tercera vegada en un mes, el PNB ha tancat la porta al PP per negociar la investidura d’Alberto Núñez Feijóo. Després que el líder dels conservadors hagi sigut proposat candidat pel Rei i amb el debat fixat per als pròxims 26 i 27 de setembre, els populars han assegurat que parlaran amb ERC, Junts i el PNB. No obstant, el portaveu dels jeltzales al Congrés, Aitor Esteban, ha assegurat que la seva formació ja ha deixat clar que no en una investidura de la mà de Vox no participaran.

Notícies relacionades

L’hi van dir a Feijóo al cap de pocs dies que es tanquessin les urnes, ho van tornar a fer a principis d’agost i, ara, insisteixen: «Les posicions ja estan fixades». En unes declaracions difoses per la mateixa formació, Esteban considera excessiu el termini de 35 dies que li han donat al líder del PP per mirar de negociar una majoria absoluta quan totes les formacions s’han posicionat ja de manera clara. Només Vox, Coalició Canària i UPN estan disposats a donar el seu ‘sí’ a Feijóo. 172 vots en total.

A l’altre costat, PSOE, Sumar, ERC, Junts, EH Bildu, PNB i BNG. Els conservadors consideren que seria als jeltzales als que tindrien més fàcil convèncer perquè donin el seu vot favorable a Feijóo, però Esteban ha tornat a rebutjar aquesta idea: «Si ens truca el PP crec que, per mínima cortesia, cal anar a la reunió. A més, pot servir perquè Feijóo i jo ens coneixem, que no ens coneixem personalment, però no servirà per a res més. Nosaltres ja hem dit clarament quina és la nostra posició, en una investidura de la mà de Vox nosaltres no participarem».