Extremadura

Guardiola (PP): «Si Vox no em recolza, a Extremadura anirem a eleccions»

1
Es llegeix en minuts

Manté la seva paraula. De moment està complint el que va dir. No hi haurà cap conseller de Vox al seu govern, tot i que calgui anar a la repetició electoral, l’escenari que ara mateix es preveu el més probable i que comunicarà ben aviat el seu cap, Alberto Núñez Feijóo, de qui va assegurar que ja es plantejava aquesta possibilitat. «Estan mercadejant amb Extremadura», «el que està en joc és la dignitat» i «no miren més enllà del seu melic» van ser algunes de les frases que la líder del PP, María Guardiola, va dedicar a la formació d’ultradreta després del ple de constitució de l’Assemblea.

Guardiola ho té clar: prefereix anar a noves eleccions que ficar al seu govern un conseller de Vox. D’aquest partit va tornar a criticar que neguen la violència masclista, «criminalitzen la immigració» i «posen una lona a Madrid on llencen a les escombraries la bandera dels drets LGTBI». Són «batalles ideològiques» que no permetrà, va afirmar. Els ponts entre PP i Vox estan completament trencats.

Remarca Guardiola que de la seva mare va aprendre «a ser fidel i valenta». I és el que farà.

Notícies relacionades

També va culpar el PSOE de no facilitar-li un govern en solitari al no entendre que les urnes han demanat un canvi a Extremadura.

La líder popular va abandonar visiblement emocionada la roda de premsa que va oferir als mitjans de comunicació després del ple de l’Assemblea. A la porta l’esperava l’alcalde de Plasència, Fernando Pizarro, amb qui es va fondre en una intensa abraçada.