Pactes autonòmics

El PSOE presidirà l’Assemblea d’Extremadura al no haver-hi acord entre el PP i Vox

1
Es llegeix en minuts

I ha passat. El PSOE es quedarà amb la presidència de l’Assemblea d’Extremadura al no haver-hi acord entre el PP i Vox. La candidata socialista, Blanca Martín, ha aconseguit 32 suports (els 28 del seu partit més els 4 d’Unides). El PP i Vox s’han votat a si mateixos, i han obtingut 28 i 5 vots, respectivament. Els comptes estan clars.

Als escons hi havia paperetes i sobres perquè els diputats escriguessin el nom del candidat que recolzaven. El PSOE ha presentat Blanca Martín; el PP, Abel Bautista; Vox, Ángel Pelayo Gordillo, i Unides per Extremadura, ningú, els seus vots han anat a la proposta del PSOE.

Prèviament, minuts abans que arrenqués el ple de constitució de l’Assemblea, a les 10.00 hores, el número dos del partit d’Abascal, Jorge Buxadé, havia convocat a les 9.50 hores una roda de premsa just a la porta de la Cambra legislativa, però les seves manifestacions no han revelat res nouQue no hi havia acord, que ells volen entrar al govern d’Extremadura, que volen conselleries, que és el que mereixen els 50.000 votants del partit i que d’aquesta postura no els mourien. I que el PP ho havia d’entendre. Així de clar ho tenien a Vox. Almenys és el que continuaven mantenint

Notícies relacionades

La formació d’ultradreta tenia les seves exigències, el PP no les havia acceptat i les dues formacions han arribat a la votació del president de l’Assemblea sense acord. La previsió era que cadascú es votés a si mateix, i per això la ultradreta instava els populars que apostessin pel seu candidat.

Si això no passava, la presidència de l’Assemblea cauria en mans del PSOE. «El PP ho té a les seves mans», deia Buxadé. «Esperem que el PP tingui un moment d’il·luminació», apuntava. No ha sigut així.