Eleccions municipals

La Junta Electoral declara inelegible el candidat de JxCat a Argentona que va ser condemnat per l’1-O

zentauroepp43744879 desenes de persones han donat suport a l alcalde d argentona200303160952

zentauroepp43744879 desenes de persones han donat suport a l alcalde d argentona200303160952 / Jordi Pujolar

1
Es llegeix en minuts
EFE

La Junta Electoral de Zona de Mataró ha declarat inelegible el candidat de JxCat a l’alcaldia d’Argentona (Barcelona), Eudald Calvo, que el novembre passat va ser condemnat a sis mesos d’inhabilitació pel seu paper en l’1-O, quan era alcalde del municipi sota les sigles de la CUP.

Segons la sentència que va dictar al novembre un jutjat de Mataró, es va considerar provada la seva participació activa com a alcaldedurant l’1 d’octubre de 2017, tant en la logística del referèndum com per impedir que la policia local pogués retirar propaganda de l’1-O.

Calvo va ser alcalde d’Argentona sota les sigles de la CUP i de la candidatura unitària Unitat Argentona per la República entre el 2015 i el 2020, fins que va dimitir després d’aflorar un cas d’abús sexual a una amiga de la seva parella sentimental de llavors, uns fets que no van ser denunciats judicialment però que el mateix Calvo va reconèixer i va demanar disculpes, admetent «actituds impròpies».

«Una decisió inacceptable»

Notícies relacionades

Després del seu final abrupte com a càrrec de la CUP, Calvo va fitxar per JxCat i, el juny del 2022, va ser proclamat candidat d’aquesta formació a l’alcaldia d’Argentona, però la sentència condemnatòria del novembre passat «l’inhabilita per presentar-se» a les eleccions municipals del 28 de maig, segons assenyala la resolució de la Junta Electoral de Zona de Mataró.

«Una decisió inacceptable, un nou cas de repressió. Un exemple més que des de les togues es combaten les urnes», ha denunciat a Twitter el secretari general de JxCat, Jordi Turull, que promet «batallar amb tots els recursos jurídics» que estiguin a les seves mans, tenint en compte que contra aquesta resolució es pot interposar un recurs per escrit davant la Junta Provincial de Barcelona.