Llei del ‘només sí és sí’

El CGPJ eleva a 943 les rebaixes de penes per la llei del ‘només sí és sí’ i en 103 les excarceracions

La xifra podria augmentar en els pròxims dies perquè encara hi ha audiències provincials i tribunals superiors de justícia pendents d’aportar les seves dades

El CGPJ eleva a 943 les rebaixes de penes per la llei del ‘només sí és sí’ i en 103 les excarceracions
1
Es llegeix en minuts
Cristina Gallardo

El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha actualitzat la xifra de beneficiats per la coneguda com a llei del ‘només sí és sí’i ha elevat a 943 les rebaixes de pena i a 103 les excarceracions en aplicació de la norma que va entrar en vigor el 7 d’octubre, segons fonts de l’òrgan de govern.

Aquestes mateixes fonts han precisat que la xifra podria augmentar en els pròxims dies perquè encara hi ha audiències provincials i tribunals superiors de justícia pendents d’informar les seves dades.

El 2 de març el CGPJ va informar de manera oficial que hi havia 721 rebaixes i 74 excarceracions a tot Espanya a data d’1 de març a causa de les revisions efectuades per la llei orgànica de garantia integral de llibertat sexual.

En aquella ocasió, el Consell va avisar que no havia pogut obtenir dades de tots els òrgans judicials i per això no en tenia una xifra «global». En qualsevol cas, va informar que la seva Comissió Permanent havia acordat en el seu conclave que la informació seria «actualitzada periòdicament i es faria pública». Des d’aleshores està pendent que l’òrgan publiqui les dades actualitzades.

Revisió al Suprem

Notícies relacionades

Al marge, esta previst que la Sala Penal del Tribunal Suprem celebri entre el 6 i 7 de juny un ple monogràfic per fixar criteri sobre les revisions efectuades pels tribunals sentenciadors a causa de la reforma penal.

Serà la primera vegada que l’alt tribunal entri a analitzar si els tribunals han aplicat bé la llei orgànica de garantia integral de la llibertat sexual en les seves revisions de pena. Els magistrats portaran a terme aquest estudi amb l’objectiu no només d’unificar criteri sinó de fixar doctrina, i perquè ja acumula més de 20 recursos de cassació contra interlocutòries de revisió.