Entrevista a la televisió

Sánchez respon a Díaz Ayuso: «Nosaltres aturem la corrupció, no l’encobrim»

El president del Govern central desafia Feijóo a «atrevir-se a rebutjar la moció de censura de Vox»

Sánchez respon a Díaz Ayuso: «Nosaltres aturem la corrupció, no l’encobrim»
2
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

Pedro Sánchez ha sortit al pas aquest dilluns de les sospites que, sense presentar cap prova, havia llançat hores abans Isabel Díaz Ayuso. Durant una conferència a Barcelona, la presidenta de Madrid havia vinculat l’anomenat ‘cas Mediador’, que implica un antic diputat del PSOE que ja ha deixat l’escó i ha sigut expulsat del partit al conèixer-se els fets, amb el cap de l’Executiu central. «Espero que Sánchez tingui manera de demostrar que mai va estar en els negocis de Tito Berni», ha assenyalat Ayuso, amb referència a aquest exparlamentari, Juan Bernardo Fuentes Curbelo, imputat per suborn, falsedat documental, blanqueig, tràfic d’influències i pertinença a organització criminal. Res del que es coneix vincula, ni tan sols de forma tangencial, l’investigat amb el president del Govern central. 

«Nosaltres aturem la corrupció, no l’encobrim», ha contestat Sánchez a la presidenta madrilenya durant una entrevista a Tele 5. El president no ha citat el germà de Díaz Ayuso, investigat en el seu moment a causa dels elevats guanys que va aconseguir per la importació de mascaretes en el pitjor moment de la pandèmia, però sí que s’ha aturat en el cas de Vicent Marí, president del Consell d’Eivissa. Marí, del PP, està acusat per la Fiscalia Anticorrupció de prevaricació, tràfic d’influències i coaccions. Però el seu partit no li ha demanat que abandoni el seu lloc. De fet, el líder dels populars, Alberto Núñez Feijóo, va compartir diumenge taula amb ell. «Nosaltres hem actuat de forma rotunda i taxativa al cap de poques hores de conèixer-se els fets als mitjans de comunicació», ha assenyalat el líder socialista.

Notícies relacionades

Aquest, segons Sánchez, és un dels molts assumptes que separen el PSOE del PP. El mateix dia en què Vox ha registrat una nova moció de censura, la segona en aquesta legislatura, el cap de l’Executiu central s’ha aturat sobretot en el paper de Feijóo en aquesta convocatòria, que no tindrà com a candidat el líder de la formació d’ultradreta, Santiago Abascal, sinó l’economista Ramón Tamames. Aquesta vegada el PP s’hi abstindrà, a diferència del que va passar en l’anterior moció, amb Pablo Casado com a líder de l’oposició, en la qual els populars hi van votar en contra. 

El canvi al PP

«Feijóo no s’atreveix a rebutjar la moció de censura de Vox. S’està acostant clarament a Vox», ha assenyalat Sánchez. «L’interessant és el canvi del PP amb Feijóo. És la constatació que l’única manera que té de governar és en coalició amb Vox», ha afegit el president del Govern central, que també ha restat importància a les divisions en el si del Govern de coalició amb Unides Podem, la reforma de la llei del ‘només sí és sí’ i l’ajuda militar a Ucraïna («no hi pot haver equidistància amb l’agredit», ha argumentat), i s’ha mostrat escèptic amb la majoria de les enquestes, que situen el PP en clar avantatge respecte al PSOE. L’«única cosa certa», ha dit sobre el desenllaç de les eleccions generals de finals d’any, és que «hi haurà un Govern de coalició: o un progressista o un de la dreta amb la ultradreta».